Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.05.2017.
21:58
blic.rs, Vestionline A

Bio je drugi najopasniji čovek Al Kaide, a njegov seksualni život je šokirao muslimane

Ako izuzmemo Osamu bin Ladena, Anvar al Avlaki bio je najopasniji član Al Kaide. Avlaki je rođen u Americi, a živeo je u Jemenu dok je propagirao džihad i planirao napade bombaša samoubica, koji je trebalo da izvrše terorističke napade u avionima.

youtube.com/Abu Musa
Anvar al Avlaki je vodio tajni život

Osuđivao napade

Nakon napada 11. septembra, Avlaki se promenio, postao je imam koji je osuđivao napade i u medijima se predstavljao kao umereni musliman.

Novinar Skot Šejn u svojoj knjizi “Objektivna Troja” otkrio je neverovatan razlog zbog kojeg je Avlaki otišao iz Amerike.

13. decembra 2001. Avlaki se parkirao ispred hotela "Meriot Rezidens In" u Virdžiniji, taman pred kraj ramazana. Nekoliko nedelja ranije je za Vašington post objasnio kako se muslimani za vreme svetog meseca suzdržavaju od bilo kakvih seksualnih aktivnosti između jutra i večeri. Ali kada se 13. decembra Avlaki zaputio prema sobi 1.010 bilo je pola 3 po podne.

U sobi ga je čekala mlada devojka iz Teksasa. Rekao joj je da se bavi IT-jem, da je rođen u Indiji, ali sada živi u Kaliforniji. Bio je pristojan i izvinio joj se jer je stalno kijao i rekao joj je da ima jaku prehladu.

Dao joj je 220 dolara u zamenu za oralni seks. Bilo je brzo "gotovo" i tražio od nje da ponovi istu stvar, ali ona je tražila dodatnih 220 dolara, na šta joj je on rekao ako će opet da plati želi i seks. Ona je odbila, a on je otišao svojim putem, prisetila se devojka jednom prilikom.

Avlaki je postao jedan od najeminentnijih muslimanskih vođa u Americi, imam velike džamije Dar al Hijrah u Fols Čerču.

Često se pojavljivao u medijima, osuđivao ekstremiste i stalno uveravao Amerikance da ne moraju da se plaše muslimana.

Ali ovin nije mogao da prevari FBI, koji nije verovao da se radi o mirnom i povučenom imamu. Nakon nekoliko intervjua s njim u septembru 2001, FBI je odlučio da ga posmatra, da vide skriva li Avlaki neke tajne. 

U mesecima nakon napada 11. septembra, agenti su pratili Avlakija, ali umesto očekivanih informacija o njegovoj terorističkoj prošlosti dobili su uvid u njegov tajni život - bezbroj veza s prostitutkama. Agenti su se čak, nakon što bi Avlaki otišao kući, sastajali s prostitutkama, misleći da one znaju nešto više.

Sve što su saznali o njemu jeste da voli da za vreme seksa budu upaljena svetla, da je prostitutke tražio preko interneta i da je njihove usluge rezervisao sa svojim pravim imenom. Nekad je od njih tražio seks, nekad oralni seks, a nekad bi ih samo gledao dok masturbiraju.

Stranice i stranice zabeleški FBI nisu imale ništa značajno o Avlakiju, samo opise njegovih susreta s prostitukama i kako je u San Dijegu dva puta bio uhapšen zbog toga. O njegovim vezama s teroristima nije bilo bilo ni reči, ali su zato otkrili da je svaki dan na prostitutke trošio gotovo 400 dolara, prenosi Njujork post.

Verski autoritet

Imam, čije su propovedi vernici slušali na CD-ovima kod kuće i kojeg su redovno citirali kao verskog autoriteta, vodio je tajni život koji je bio u potpunoj suprotnosti s onim što je propagirao - bio je preljubnik, lagao je o svom životu, plaćao za seks.

Avlaki je čovek koji je u jednoj svojoj propovedi rekao da je Alah poslao sidu na Zemlju kao kaznu za naše perverzno ponašanje.

Agenti su ga još mesecima pratili jer su ozbiljno sumnjali u njegovu priču.

Uskoro su, umesto da proveravaju njegov sadašnji život, odlučili "pročešljati" šta je radio pre napada 11. septembra 2002.

Imali su niz informacija o njegovoj povezanosti s Al Kaidom.

Cia ga je ubila 30. septembra 2011. godine, piše Dnevni avaz.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online