Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.05.2017.
18:01
Z. M. - Vesti A

Čuvar pucao u samoodbrani?

Ranjavanje Iračanina (42), koji je teško povređen hicima iz pištolja ispred bečke diskoteke Vilidž, koju posećuju uglavnom mladi sa prostora bivše Jugoslavije, rasvetljeno je i utvrđeno da je u Iračanina pucao državljanin Srbije (30), pripadnik obezbeđenja diskoteke Vilidž.

pixabay.com
Srbin iz obezbeđena sikoteke u Beču pucao na Iračanina

- Na osnovu snimaka koje je napravila kamera za video-nadzor na diskoteci utvrđeno je da je pre pucnjave došlo do rasprave između više muškaraca. Tokom rasprave, Iračanin je napao dvojicu pripadnika obezbeđenja, od kojih je jedan, tridesetogodišnjak, pucao na državljanina Iraka - potvrdio je Paul Ajdenberger, portparol bečke policije.

Ajdenberger je potvrdio da je više metaka pogodilo žrtvu, koja je uspela sama da se domogne bolnice. Osumnjičeni za ranjavanje pobegao je sa mesta pucnjave, ali se posle nekoliko dana sam predao policiji.

- Zbog velikog pritiska koji je usledio tokom istrage, osoba koja je ispalila hice sama se predala policiji i ta osoba se sada nalazi u pritvoru - potvrdio je Ajdenberger.

Ćutao u policiji

Iračanin je saslušan u okviru istrage, a na saslušanju je rekao da se slučajno našao na mestu incidenta i da uopšte nije učestvovao u napadu na radnike obezbeđenja. Osumnjičeni državljanin Srbije u policiji nije želeo da govori i branio se ćutanjem, ali je pred sudijom tvrdio da je pucao u samoodbrani.

Advokat Aleksander Filip, branilac državljanina Srbije, rekao je za bečke medije da je njegov klijent upotrebio oružje zato što je bio uplašen napadom, te da bi zaštitio sebe i kolegu od napadača.

- Moj klijent je mislio da je napadač naoružan i verovao je da puca u samoodbrani. Tu izjavu dokazuje i snimak napravljen kamerama za video-nadzor - rekao je advokat Filip.

Advokat je istakao da se na snimku čuju zvukovi koji upućuju na moguću pucnjavu ispred lokala. Takođe, na snimku se vidi i dim iz oružja nakon što je više muškaraca pokušalo da upadne u lokal, što je osumnjičeni sprečio. Nakon pucnjave, na snimku se vidi kako osumnjičeni 30-godišnjak i njegov kolega, drugi pripadnik obezbeđenja, zaključavaju diskoteku iznutra.

Određen pritvor

Pokrajinski krivični sud u Beču izrekao je osumnjičenom meru istražnog pritvora, a protiv njega se vodi istraga zbog pokušaja ubistva, preneo je Tomas Šprajcer, portparol suda.
- Državljanin Srbije zaposlen je kao pripadnik obezbeđenja diskoteke i tvrdio je da je morao da se brani od više napadača koji su pokušali da upadnu u lokal, nakon što je ispred diskoteke došlo do svađe tokom koje je ispaljeno više hitaca - ukazao je Šprajcer .

- Policija je na mestu pucnjave našla ukupno devet čaura, a budući da moj klijent kaže da nije pucao više od dva ili tri puta, to znači da je u ovom incidentu pucala još najmanje jedna osoba - rekao je advokat Aleksander Filip.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online