Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.05.2017.
18:01
V. Mačar - Vesti A

"Vesti" u Kanadi: Humorom leči izbegličke rane

Legendarni glumac Željko Ninčić, autor kultne predstave "Audicija", nalazi se na dvadesetodnevnoj turneji u Kanadi.

Vojo Mačar
Oduševio sve: Željko Ninčić

Dosad se publici kao već prepoznatljivi, nervozni Marinko Ćutuk koji "ćet'r sata ćami ćekajući" i kao Veseli, najpoznatija izbeglica s prostora bivše Jugoslavije, predstavio publici u Hamiltonu i Kalgariju.

Za danas je zakazan nastup u Edmontonu, a 12. maja Ninčić će izvesti svoju predstavu i u SKUD Oplenac, u Misisagi. Turneja se završava 13. maja u Bramptonu. U Kičineru, pred pedesetak gledalaca, Ninčić je još jednom do suza nasmejao publiku.

Marinko Ćutuk ili Veseli, svejedno, likovi stvoreni iz naroda i za narod, svojim humorom bili su pravi melem za napaćenu izbegličku dušu. Ta dva sata provedena sa Željkom Ninčićem prošla su kao tren, zaboravilo se na sve nevolje ovog sveta, zaboravilo se da je sutra novi radni dan u kojem mora da se zaradi crkavica i plate sve obaveze, zaboravilo se da su oni upravo ti junaci, Marinko Ćutuk i Veseli... Sala se dva sata tresla od smeha, smeha koji zdravlje znači.

Ninčić je svojim junacima udahnuo život i oni traju već decenijama. Posle nastupa u Kičineru, reporter "Vesti" nakratko je razgovarao sa sjajnim umetnikom.

Koliko godina ima Marinko Ćutuk i da li Vas fanovi znaju bolje kao Marinka ili kao Željka?
- Marinko Ćutuk ima 100 godina. I sto puta ga više znaju nego Željka Ninčića, a sedam puta više nego sedam malih kučića - duhovito je odgovorio Željko.

Da li će Vaš junak Veseli doživeti dugovečnost kao Marinko?
- Veseli će, naravno, doživeti isto, samo treba vremena. Nažalost, izbeglištvo je naša budućnost.

Vaš humor gledaoci prepoznaju kao svoj, bez obzira na to iz kog su kraja bivše zajedničke države Jugoslavije. Kako to objašnjavate?
- Izbeglištvo je univerzalni lik naših naroda i narodnosti. Taj humor svi razumeju.

Igrali ste i igrate i "tamo" i "ovamo". Gde je lakše izaći pred publiku, u dijaspori ili u matici?
- Nije lako ni tamo ni ovamo jer nama je svugde teško. Nema nama "lako preko reke", čim smo se rodili nasred puta nadrljali smo - rekao je Ninčić.

Recitacija i pesma za kraj

Treća po redu "Audicija", poznata kao "Audicija Primi me", posvećena je svima koji su, ne svojom voljom, otišli preko "velike bare". Pored nekih neizbežnih anegdota, koje su poznate ljubiteljima najgledanije predstave, publika je imala priliku da čuje i vidi i mnoge druge, kao i sve čari koje pruža varijanta " one man shonj
". Predstava se završava izbegličkom recitacijom, koja je adaptacija čuvene pesme Alekse Šantića "Ostajte ovde", a publika će čuti odgovor kroz pesmu pod nazivom: "Da li da ostanem ovde".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online