Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 25.04.2017.
21:11
Tanjug, Vestionline A

Politiko: "Siktali" na Ivanku Tramp zbog stavova oca o ženama

Kako navodi američki portal Politiko, ćerka američkog predsednika Ivanka Tramp suočila se u utorak na ženskom samitu u Berlinu sa "negodovanjem i siktanjem" publike zbog ponašanja svog oca, šefa Bele kuće Donalda Trampa, prema ženama.

Reuters
Ivanka Tramp je imala svoje prvo zvanično pojavljivanje

Publika, u kojoj su većinu činili žene,reagovala je tako nakon što je Ivanka rekla da je ponosna na svog oca, navodeći da je on "izuzetni šampion podrške porodicama".

Ona se osetila prozvanom da brani stav svog oca prema ženama.

Ivanka je izazvala smeh u publici kada je pohvalila "zalaganje svog oca" po pitanju žena i njegovu ulogu "vatrenog zagovornika pružanja podrške porodicama i omogućavanja njihovog razvoja", prenosi AFP.

Moderator panela, novinar koji se bavi finansijskim temama, iznenada ju je prekinuo rekavši da bi "imajući u vidu neke stavove prema ženama koje je njen otac javno izneo...mogli da se zapitamo da li je on zaista neko ko toliko radi na osnaživanju žena".

- Svakako sam čula kritike medija i to je nešto što se ponavlja. Ali, ja iz ličnog iskustva znam da hiljade žena koje su decenijama radile sa mojim ocem i za njega, dok je bio u privatnom sektoru, svedoče o njegovoj veri i čvrstom ubeđenju u potencijal žena i njihovu sposobnost da obavljaju posao kao i bilo koji muškarac - istakla je ona.

Ivanka Tramp je napomenula da uz to, kao ćerka, može da govori iz ličnog ugla, znajući da ju je otac ohrabrivao i omogućio joj da se razvija i napreduje.

- Odrasla sam u kući u kojoj nije bilo prepreka za ono što sam mogla da postignem, a nije bilo ni razlike između mene i moje braće - navela je ona.

Ivanka, bivša manekenka koja je pokrenula sopstvenu modnu liniju, radila je u kompanji svog oca, a sada ima kabinet kao savetnik u Beloj kući.

Na svom prvom zvaničnom putovanju u novoj ulozi, ona se pojavila na panelu o ekonomskom osnaživanju i preduzetništu žena, sa visokim gostima među kojima su bile i direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard i holandska kraljica Maksima. 

U međuvremenu, predsednik Donald Tramp napisao je na Tviteru da se "ponosi liderstvom svoje ćerke kad je reč o unapređenju uloge žena u ekonomiji", preneo je AP.

Ovo je prvo zvanično putovanje Ivanke Tramp kao visokog zvaničnika Bele kuće.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online