Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.04.2017.
18:01
S. Janković - Vesti A

Zapad prerano osudio Asada

Američki predsednik Donald Tramp optužio je vladu sirijskog predsednika Bašara el Asada da je "prešla crvenu liniju" napadom na civile hemijskim oružjem i dodao da se njegov odnos prema Siriji i Asadu promenio. Prema njegovim rečima, napad u provinciji Idlib, prešao je "mnoge, mnoge linije".

Reuters
Njujork: Niki Hejli

- Ono što se desilo u Siriji za mene je neprihvatljivo - rekao je Tramp na konferenciji za štampu posle sastanka sa jordanskim kraljem Abdulahom II.

Američki državni sekretar Reks Tilerson pri tome smatra da bi Rusija trebalo da revidira svoj stav kada je reč o podršci sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu.

Nemate dokaze!

Amerikanci nemaju "objektivne" informacije o "monstruoznom zločinu" u kojem je u utorak poginulo 86 osoba u Siriji, u napadu koji Zapad pripisuje sirijskim vlastima, izjavio je juče portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Odmah posle tragedije, niko nije imao pristup zoni Han Šeikuna, gradića u pobunjeničkoj provinciji Idlib gde je izveden napad za kojim se sumnja da je izveden hemijskim oružjem", rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je dodao da prema tome informacije američke strane nisu "mogle da budu zasnovane na materijalnim dokazima ili objektivnim svedočenjima".

- Niko ne može da ima pouzdane i realne informacije o tom opasnom i monstruoznom zločinu - dodao je portparol Kremlja i naglasio da se Rusija ne slaže sa ocenama koje su iznete o tom napadu.

Dvoboj na Ist Riveru

Savet bezbednosti UN, koji je u sredu održao hitnu sednicu o napadu u Siriji, odložio je usvajanje rezolucije o osudi napada jer se Rusija nije saglasila sa njenim sadržajem.

Diplomatski izvori u sedištu Svetske organizacije u Njujorku UN saopštili su da se ipak očekuje usvajanje rezolucije koju su predložile SAD, Francuska i Velika Britanija. Rusija to odbija i navodi da je tekst "neprihvatljiv" jer se "unapred određuje krivac".

Ginu deca

Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli napala je Rusiju, jer nije uspela da obuzda svog saveznika Siriju povodom navodnog hemijskog napada u kojem je poginulo više dece.
- Koliko još dece treba da pogine pre nego što Rusiju bude bilo briga? - cinično je upitala Trampova ambasadorka.

Moskva podnela svoju rezoluciju o Siriji

Rusija smatra da su neosnovane izjave zamenika predsednika SAD Majka Pensa u kojima se tvrdi da Moskva i Damask navodno nisu ispunili obaveze da unište sirijski nuklearni arsenal, saopštilo je Ministarstvo.

Pens nema osnova da kaže da sporazum o uništenju sirijskog hemijskog oružja iz 2013. nije uspeo.

Sirijske vlasti su se te godine složile da predaju svoje zalihe hemijskog oružja međunarodnoj kontroli za njihovo naknadno uništenje, kako bi sprečili da oružje padne u ruke ekstremista koji operišu u zemlji.

Sirijska opozicija tvrdi da su snage lojalne predsedniku Bašaru Asadu sada koristile hemijski gas.

Međutim, sirijski predsednik Bašar el Asad tvrdi da njegova vlada nema hemijsko oružje još od pomenute 2013. godine kada je bilo dogovoreno da ono bude uništeno.

On je takođe odbacio tvrdnje da je koristio hemijska sredstva protiv sopstvenog naroda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online