Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.04.2017.
10:51
blic.rs, Vestionline A

Prvi intervju Ivanke Tramp iz Bele kuće: Kad se ne slažem sa tatom, ne ćutim

Ivanka Tramp (35) je uvek u predsednikovoj blizini. Prisustvuje pregovorima, a odnedavno i zvanično radi za oca kao savetnik u Beloj kući. Na neki način, ona je prva dama Amerike, a sada započinje i političku karijeru.

facebook.com/Ivanka Trump
Ivanka Tramp vodi glavnu reč u oavlnoj sobi

U prvom intervjuu koji je dala nakon što je imenovana za savetnicu 45. američkog predsednika, izrazila je uverenje da je administracija Donalda Trampa na pravom putu.

Kritičari su okarakteristili Ivanku i njenog supruga Džereda Kušnera, koji takođe radi u savetničkom štabu predsednika, kao Trampove "saučesnike".

Gostujući u emisiji "This Morning" mreže CBS, Ivanka je tim povodom rekla:

- Ako postajem saučesnik time što se zalažem za dobre stvari i imam pozitivan uticaj, onda jesam saučesnik.

Iznela je i stav o svojim kritičarima:

- Da se nalaze u tako jedinstvenoj situaciji kao što se ja nalazim, isto bi se ponašali.

Ona se nada da će nakon dužeg vremena dokazati svima koji sumnjaju da je vlada njenog oca krenula ispravnim putem, te da će uspesi krunisati njihov rad tokom naredne četiri godine.

Iako je u javnosti uzdržana, pred ocem odlučno brani svoje mišljenje.

- Kada se ne slažem s ocem, on to zna, jer mu to otvoreno kažem. Kada se u nečemu slažemo, mobilišem sve snage, podržavam ga u sprovođenju plana i nadam se da na neki način mogu da mu pomognem - kaže ona.

Kod oca najviše ceni njegovu spremnost da sasluša - bilo kao poslovni čovek, bilo kao predsednik.

Trampovi kritičari se verovatno neće složiti s tim, jer ga smatraju velikim galamdžijom koji ne odstupa od svojih stavova i često nema dovoljno znanja.

Povodom kritika na račun svog supruga Džereda Kušnera, koga je Donald Tramp početkom nedelje poslao na diplomatske pregovore u Bagdad, a zatim i u kurdsku autonomnu oblast u Iraku, iako nema nikakvog iskustva u diplomatiji, kaže:

- Mislim da bi neki ljudi isto rekli i o nekome ko je pobedio na predsedničkim izborima, a da prethodno nije bio u politici. Moj otac je uspeo upravo to, a Džared (koji je odigrao ključnu ulogu u Trampovoj izbornoj kampanji), bitno je tome doprineo.

Predsednikova ćerka je supruga opisala kao "neverovatno pametnog, veoma talentovanog čoveka, koji ima dobar tim".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online