Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 23.03.2017.
12:42
Vestionline A

Poljska ne pristaje na ucene EU, stop migrantima!

Poljska premijerka Beata Šidlo izjavila je u četvrtak da Poljska neće pristati na ucene iz Evropske unije da primi izbeglice sa Bliskog istoka i iz Afrike, jer ne želi da joj se dese napadi kao najnoviji u Londonu.

commons.wikimedia.org/P. Tracz/ Chancellery of the Prime Minister of Poland
Premijerka Poljske odbija da prihvati namete Evropske unije: Beata Šidlo

Šidlo je izjavila da EU mora konačno da uvidi da nije moguće ne povezivati talas terorizma sa migracijskom krizom.

- Evrokomesar za izbeglice dužan je da se koncentriše na to šta da se uradi da se ne dešavaju napadi kao juče u Londonu. Juče je obeležena i godišnjica napada u Briselu. To pokazuje da Evropa ne može da se oseća bezbedno, a ona je dužna da se oseća bezbedno. Ne možemo, a da ne povezujemo migracijski talas sa dešavanjima u Evropi - kazala je ona.

Poljska premijerka istakla je da je tačno da nije svaki izbegica terorista, ali je upozorila da Evropa nije u stanju da vodi bezbednu politiku imigracije.

- Poljska neće podleći ucenama. Vreme je da Evropa izvuče pouku iz toga što se dešava. Zemlje EU ne prihvataju da primaju izbeglice. Realizuje se samo 10 odsto sadašnje migracijske politike. Pokušavamo stalno da idemo u lošem pravcu. Moramo da nadjemo drugačija rešenja problema migracije - kazala je Šidlo.

Prethodna poljska vlada obavezala se da će Poljska primiti oko 7.000 izbeglica u okviru nacionalne kvote iz mehanizma preraspodele izbeglica koje su stigle u Evropu, a da ta kvota može još jednom da se ponovi, što znači relokaciju maksimalno 14.000 izbeglica.

Vlada premijerke Beate Šidlo tvrdila je prvo da će tu medjunarodnu obavezu Poljska poštovati, iako je protiv nje, ali prošle godine je obustavila prijem izbeglica sa Bliskog istoka i Afrike uz obrazloženje da može da primi samo one koji neće predstavljati opasnost po bezbednost Poljaka.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.03.2017. 13:24
nek ih prime oni koji su izazvali rat u ime im ussrane demonkratije,el poljska isla u rat u siriji iraku itd da menja legalno izabrane vlasti...zasto bi bilo koja zemlja koja nema veze sa ratom u siriji,iraku,jemenu primila bilo kog tkv migranta..nek ih prime neokolonijalna gomna poput francuske koja je 1947 bombardovala Siriju da ne bi ista dobila samostalnost..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online