Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 20.03.2017.
01:06
nezavisne.com, Vestionline A

Gde da se sakrijete u slučaju nuklearnog rata?

Bilten nuklearnih naučnika pomerio je nedavno za pola minuta unapred kazaljku na "satu apokalipse", koji bi, ako bi otkucao "ponoć", označio atomsku kataklizmu na Zemlji.

1920x1080hdwallpapers.com
 

Dva minuta do 12...

Prema rečima naučnika, sat je pomeren za 30 sekundi unapred zbog sve lošije bezbednosne slike u svetu i komentara novog predsednika SAD-a Donalda Trampa, prenele su agencije.

Sat je pomeren sa simboličnih tri minuta na dva i po minuta do ponoći.

"Sat apokalipse" napravljen je 1947. godine i vreme na njemu pomereno je više od 19 puta. Naučnici su naveli da su izjave Trampa o klimatskim promenama, jačanju nuklearnog arsenala i preispitivanja obaveštajnih agencija rezultirale povećanjem globalnog rizika.

Kazaljka je najbliža ponoći od 1953. godine, kada su Rusija i SAD testirale hidrogensku bombu.

Australija, Novi Zeland, Argentina...

Prema podacima Saveza američkih naučnika, SAD i Rusija poseduju više od 90 odsto svih bojevih glava u svetu. Ako čovečanstvo zaista stupi u rat, naučnici su dali preporuke kako preživeti kataklizmu.

S obzirom da se sva nuklearna sila nalazi u severnoj hemisferi, logičan je savet krenuti prema jugu, u svakom slučaju južno od ekvatora.

Pretpostavlja se da bi napad izvršile neke od zemalja koje poseduju nuklearno oružje, a da bi bombe pale u neku od zemalja povezanih s tom vrstom naoružanja.

Zemlje kao što su Australija, Novi Zeland, Južnoafrička Republika i Argentina idealne su za skrivanje, zbog mnogo slobodne zemlje za uzgoj hrane, a male su šanse da će postati meta nuklearnog napada.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.03.2017. 19:09
Cekacemo bombe,pa da ih prodajemo u komadima kao '99. F-117 Stelt.....
Četvrtak 30.03.2017. 19:07
Jezgro reaktora 4 u Cernobilu eksplodiralo je usled ljudske greske aprila 1986,sledeceg jutra poslato je preko 500 autobusa da ljude izvadi iz grada Pripjata i postavi ih na bezbedno. Jedini koji nisu preziveli su nesrecni vatrogasci koji su pokusavali da ugase pozar ne znajuci nista o radijaciji,svi su umrli u roku od 4 sata,ali su uspeli da ugase pozar i narod im je podigao spomenik blizu grada Pripjata. Onda je poslata ekspedicija vojnika da se taj reaktor 4 izoluje da ne bi zracio,helikopterima su iz vazduha pustali beton i zatrpavali taj reaktor tonama betona,peska i kadmijumskih sipki. 7 helikoptera je palo usled prevelike radijacije koju su primili piloti i oni su doslovno umirali u vazduhu... Saldo mrtvih preko 600 ljudi,danas Cernobil je turisticka atrakcija,i mozete naci agencije koje ce vas provesti kroz taj grad,tura traje 2 sata ali posetioci odlaze posle 15 minuta zato sto ne mogu da podnesu neobicnu tisinu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online