Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 16.03.2017.
08:27
Tanjug, Vestionline A

Sudija sa Havaja blokirao Trampa

Federalni sudija sa Havaja blokirao je novu izvršnu uredbu američkog predsednika Donalda Trampa o zabrani ulaska u SAD, nekoliko sati pre nego što je ona trebalo da stupi na snagu, prenosi BBC.

Reuters
Tramp u Tenesiju

Okružni sudija Derik Votson doveo je u pitanje Trampove dokaze i obrazloženje da se zabrana uvodi zbog nacionalne bezbednosti.

On je istakao da nova izvršna uredba ne ispunjava pravne osnove i izdao privremenu zabranu koja važi na celoj teritoriji SAD.

Na skupu održanom u Tenesiju, Tramp je izjavio da je presuda bez presedana i da zbog nje SAD izgleda slabo.

On je dodao da će ići dokle god bude potrebno, uključujući i na Vrhovni sud na, kome će, kako je naveo pobediti.

Nova izvršna uredba o zabrani ulaska u SAD trebalo je da stupi na snagu u četvrtak. 

Ona zabranjuje ulazak u SAD državljanima Irana, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena na  90 dana, a izbeglicama na 120 dana.

To je druga Trampova uredba, doneta nakon što su brojni sudovi širom SAD blokirali njegovu prvu uredbu.

U drugoj uredbi sa liste je skinut Irak i odredba koja je davala privilegije određenim verskim manjinama.

POVEZANE VESTI

Subota 25.03.2017. 22:02
Izem ti državu u kojoj lokalni sudija može da blokira federalnu vladu u stvarima koke se tiču nacionalne bezbednosti. Demokratske petokolonaške komunjare su napunile sudove svojim poslušnicima, vreme je za veliku čistku ako Amerika želi da preživi, gde je sada pokojni senator Makarti kada je najpotrebniji, i da li će ova administracija imati snage da elimiše petu kolonu sa ključnij mesta? Nadajmo se da da, i poželimo joj sreću, u Americi se vodi najvažnija globalna bitka protiv povratka socijalističkog totalitarizma na zapad i za individualne građanske slobode.
Subota 25.03.2017. 22:03
Kolika li je kvota da ce ovaj pre isteka mandata doziveti impicment? Drzave ne treba da vode likovi poput Trampa, Vildersa, Vucica i ostalih populista.
Subota 25.03.2017. 22:05
Jasno se vidi da njegove zabrane nemaju veze sa borbom protiv terorizma. Trump nije ni spomenuo Saudijsku Arabiju, koju je sam povezao sa 9/11 napadom jer su nadjeni KSA pasosi terorista na mestu zlocina. Nevezano za to ko je zaista izvrsio napad, Saudi takodje otvoreno podrzavaju islamsku drzavu! Pa sto onda oni nisu na listi zabrane ulaska, a ne Iran koji nikada nikakve veze sa terorizmom nije imao, niti shia Islam to dozvoljava vec su se oni uvek borili protiv vehabija - porekla terorizma. I Jemen - siromasna drzava koju vec dugo Saudi unistavaju - je takodje na listi drzava kojima je zabranjem ulaz. Kakvo licemerje!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online