Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 14.03.2017.
15:20
Vestionline, Tanjug A

Erdogan isprozivao Holandiju i Nemačku: Vi ste banditske države i štetite EU

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je u Ankari da će pozitivan odgovor građana na referendumu, koji će u aprilu biti održan u toj zemlji o proširenju predsedničkih ovlašćenja, biti "najbolji odgovor neprijateljima Turske", a Nemačku i Holandiju je nazvao "banditskim državama" koje štete EU.

Reuters
Turcima poručio da ne glasaju za "vlade i rasiste": Redžep Tajip Erdogan 

Erdogan je istovremeno, u obraćanju zaposlenima u sektoru zdravlja koje je uživo prenosila turska televizija, pozvao turske emigrante da ne glasaju za "vlade i rasiste" na predstojećim evropskim izborima, prenosi Rojters.

Prema rečima turskog predsednika, odbijanje Nemačke i Holandije da dopuste turskim ministrima da prisustvuju političkim skupovima u tim zemljama umanjuje značaj EU kao simbola zakona, ljudskih prava i sloboda, navodi AP.

- Evropa je suviše važan kontinent da bi bila prepuštena na milost i nemilost banditskim državama - istakao je Erdogan. On je najavio da će Turska zatražiti pomoć Organizacije za islamsku saradnju i drugih organizacija kako bi intenzivirala borbu protiv, kako je naveo, "mržnje prema strancima, rasizma i antiislamskih tendencija".

Erdogan je upozorio da će Turska razmotriti i druge sankcije protiv Holandije, ali nije precizirao koje. On je rekao i da se diplomatski spor sa Holandijom ne može izgladiti izvinjenjem i da će biti preduzete dalje akcije, nakon što je Turska u ponedeljak suspendovala diplomatske odnose na visokom nivou sa tom zemljom.

Turski predsednik je, takođe, optužio nemačku kancelarku Angelu Merkel da napada Tursku na isti način na koji je holandska policija koristila pse i vodene topove rasterujući turske demonstrante ispred turskog konzulata u Roterdamu. Prema Erdoganovim rečima, Merkel "nije ništa drugačija od Holanđana".

Turska je prekinula diplomatske odnose na visokom nivou sa Holandijom nakon što su holandske vlasti proteklog vikenda sprečile njihove ministre da govore na skupovima Turaka koji tamo žive kako bi Erdoganu obezbedili što veću podršku na referendumu u aprilu.

POVEZANE VESTI

Subota 18.03.2017. 23:31
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas u Ankari da će pozitivan odgovor građana na referendumu, koji će u aprilu biti održan u toj zemlji o proširenju predsedničkih ovlašćenja, biti „najbolji odgovor neprijateljima Turske”, a Nemačku i Holandiju je nazvao „banditskim državama” koje štete EU. Erdogan je istovremeno, u obraćanju zaposlenima u sektoru zdravlja koje je uživo prenosila turska televizija, pozvao turske emigrante da ne glasaju za „vlade i ra-siste” na predstojećim evropskim izborima, prenosi Rojters.
Subota 18.03.2017. 23:32
Prema rečima turskog predsednika, odbijanje Nemačke i Holandije da dopuste turskim ministrima da prisustvuju političkim skupovima u tim zemljama umanjuje značaj EU kao simbola zakona, ljudskih prava i sloboda, navodi AP. „Evropa je suviše važan kontinent da bi bila prepuštena na milost i nemilost banditskim državama”, istakao je Erdogan. On je najavio da će Turska zatražiti pomoć Organizacije za islamsku saradnju i drugih organizacija kako bi intenzivirala borbu protiv, kako je naveo, „mržnje prema strancima, rasizma i antiislamskih tendencija”. Erdogan je upozorio da će Turska razmotriti i druge sankcije protiv Holandije, ali nije precizirao koje. On je rekao i da se diplomatski spor sa Holandijom ne može izgladiti izvinjenjem i da će biti preduzete dalje akcije, nakon što je Turska juče suspendovala diplomatske odnose na visokom nivou sa tom zemljom.
Subota 18.03.2017. 23:32
Turski predsednik je danas, takođe, optužio nemačku kancelarku Angelu Merkel da napada Tursku na isti način na koji je holandska policija koristila pse i vodene topove rasterujući turske demonstrante ispred turskog konzulata u Roterdamu. Prema Erdoganovim rečima, Merkel „nije ništa drugačija od Holanđana”.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online