Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 13.03.2017.
21:29
Vestionline A

Erdogan provocira: Gospođo Merkel...

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas nemačku kancelarku Angelu Merkel da "podržava teroriste".

Reuters
Optužio Angelu Merkel da podržava teroriste: Redžep Tajip Erdogan

- Gospođo Merkel, zašto krijete teroriste u svojoj zemlji? Zašto ne radite ništa? - upitao je Erdogan u intervjuu za televiziju A-Haber nakon što je Nemačka, kao i Holandija, zabranila turskim ministrima da se obrate na mitinzima u okviru političke kampanje koju sporovodi Ankara van granica Turske.

Erdogan je optužio Berlin da ne reaguje na 4.500 dosijea koje je, kako tvrdi, poslala Ankara o osumnjičenim teroristima.

- Gospođo Merkel, vi podržavate teroriste - rekao je Erdogan, prenela je agencija AFP.

Turski predsednik tvrdi da Nemačka, koju Ankara već dugo optužuje da krije kurdske militante i osumnjičene za neuspeli pokušaj vojnog puča u Turskoj u julu prošle godine, "besomučno" podržava terorizam.

On je, istovremeno, kritikovao Merkel jer je javno podržala holandskog premijera Marka Rutea tokom diplomatske krize sa Holandijom, koju je izazvalo odbijanje Amsterdama da dopusti turskim ministrima da održe mitinge u toj zemlji uoči referenduma o povećanju Erdoganovih ovlašćenja, koji je zakazan za 16. april.

Nemački zvaničnici su, takođe, blokirali mitingde prošle nedelje, što je razbesnelo Ankaru.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.03.2017. 21:38
Čisto gospodo"prosvećeni evropljani"da malo osetite kako je to rovariti po tudjoj zemlji.E kako to vaša demokratska načela padaju pred ovim činom.
Sreda 15.03.2017. 23:57
Koja drskost Njemacke, Holandije, Danske i Austrije da sprecavaju mirni sakup Turaka i obracanje Turskog ministra vanjskih poslova kad se uzme u predvid da je "demokratska EU" potsticala pettokolonasa u Ukraini na neposlusnost protiv vlade I podrzavali njihove nasilnicke demonstracije. Ne zaboravimo da su to bili Njemac Frank-Valter Stajnmajer, Poljak Min. Sikorski i Amercki "pas rata" Dzon Mekejn. Ne zaborabimo i milosrdnu Viktorija Nuland (slavna po pcovku "ko je-be EU") i Americkog Ambadadora Ukrajini kako su delili hleb demonstrantima na ulici. Sada ti Amerikanci i EU su unutar svih ministarstva Ukrajine i dele Ukrajini oruzje. E sada izvolite i vi govorite o nekakvoj svetloj buducnosti u EU i demokratiju i pravednosti.
Sreda 15.03.2017. 23:58
Ne zaboravite da mu je neko namestio puc u vlastitoj zemlji sa zapada. Posto ne igra kako oni zele hteli su da ga uklone ali im nije poslo za rukom. Naravno da je Erdogan sada ljut kao ris. Ipak je on jedini uz Putina koji moze da im saspe sve sto zeli u lice i ostane ziv. Turska je jaka nacija i treba je respektovati a Nemacka misli da moze svima komandovati.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online