Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 13.03.2017.
11:29
Vestionline A

Marin le Pen: Razbijam EU sa Orbanom i Kačinjskim!

Kandidat ekstremne desnice na izborima za predsednika Francuske Marin le Pen izjavila je za poljske medije da ako pobedi na izborima, radiće zajedno sa liderom poljskih vladajućih konzervativaca Jaroslavom Kačinjskim na tome da demontira Evropsku uniju.

Reuters
Premijer Mađarske Viktor Orban i najmoćniji poljski političar Jaroslav Kačinjski

Le Penova okuplja "ekipu"

- Ukoliko pobedim, počeću saradnju sa Kačinjskim da rasturimo EU. Smatram da možemo da sarađujemo u mnogo stvari - rekla je Marin le Pen u intervjuu poljskom listu "Žečpospolita" i dodala da će isto predložiti i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu.

Sa Orbanom i Kačinjskim, Marin le Pen želi prvo da pokrene raspravu o tome šta je u sadašnjoj Uniji nedopustivo, a pored mađarskog premijera i lidera poljske vladajuće stranke Pravo i Pravda, ona potencijalnog pomoćnika u razaranju EU vidi i u britanskoj premijerki Terezi Mej.

- Sigurno se nećemo složiti oko svega. Ali zato je svaka zemlja slobodna i suverena da brani svoje interese - kazala je Le Penova.

Pomažimo samo hrišćanskim izbeglicama u Siriji

Po njenoj oceni problem oko koga će se sigurno lako složiti jeste to da mora da se spreči preraspodela izbeglica u evropske zemlje, protiv čega je kategorično cela Višegradska četvorka. Jaroslav Kačinjski tokom vikenda založio se za pomoć hrišćanskim izbeglicama iz Sirije, kao moralnu obavezu svakog poljskog katolika, međutim ni njih ne želi da primi već isključivo da im se pomaže na mestu u regionu u susednim zemljama u koje su se sklonili.

- EU želi da uvede sankcije protiv država koje nisu prihvatile izbeglice i ne pristaju na njihovu preraspodelu. Čak se pominje suma 250.000 evra kazne za svakog izbeglicu. To je ludilo. To mora da prestane - kazala je Marin le Pen poljskom dnevniku.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.03.2017. 22:45
Sa Orbanom i Kačinjskim, Marin le Pen želi prvo da pokrene raspravu o tome šta je u sadašnjoj Uniji nedopustivo, a pored mađarskog premijera i lidera poljske vladajuće stranke Pravo i Pravda, potencijalnog pomoćnika u razaranju EU vidi i u britanskoj premijerki Terezi Mej. "Sigurno se nećemo složiti oko svega. Ali zato je svaka zemlja slobodna i suverena da brani svoje interese", kazala je Le Penova.
Sreda 15.03.2017. 22:46
Po njenoj oceni problem oko koga će se sigurno lako složiti jeste to da mora da se spreči preraspodela izbeglica u evropske zemlje, protiv čega je kategorično cela Višegradska četvorka. Jaroslav Kačinjski se tokom vikenda zalažio za pomoć hrišćanskim izbeglicama iz Sirije, kao moralnu obavezu svakog poljskog katolika. Međutim ni njih ne želi da primi već se zalaže da im se pomogne u susednim zemljama u koje su se sklonili. "Unija želi sankcije protiv država koje nisu prihvatile izbeglice i ne pristaju na njihovu preraspodelu. Čak se pominje suma od 250.000 evra kazne za svakog izbeglicu. To je ludilo. To mora da prestane", kazala je Marin le Pen poljskom dnevniku.
Sreda 15.03.2017. 22:46
Francuska ekstremistička desnica želi da pomogne poljskim vlastima i u sporu vlade premijerke Beate Šidlo sa Evropskom komisijom "zbog reformi koje su sistemski ugrozile pravnu državu kao jednu od osnovih vrednosti EU, pre svega napada na nezavisnost Ustavnog suda ali i pretvaranja javnih medija u državne i čistki u državnoj upravi". "Kritika kakva je formulisana protiv Poljske teško da nije mešanje u unutrašnje poslove zemlje", kazala je Marin Le Pen.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online