Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 13.03.2017.
18:01
B. Božin - Vesti A

Brisel ne da pare Erdoganu

Finansijska pomoć od preko četiri milijarde evra koja je u periodu do 2020. godine obećana Turskoj kao kandidatu za pristup EU, dovedena je u pitanje, a neke uplate su već obustavljene, navodi nemački portal Dojče virtšsaftsnahrihten.

youtube.com/saska484
Stop za uplate: Johanes Han

Po rečima komesara za integracije EU Johanesa Hana, program se obustavlja jer do sada nije doneo željene rezultate, a Turska je već dobila 167,3 miliona evra.

Ovaj austrijski političar je dalje rekao da potpuno zamrzavanje pomoći nije jednostavan proces, jer bi za tako nešto proces pridruživanja koji je započet 2005. godine morao i zvanično da bude okončan.

- Većina zemalja članica izrazila je spremnost da se dijalog sa Turskom oko podizanja standarda pravne države nastavi i smatra da bi potpuno zatvaranje komunikacije bilo pogrešno - izjavio je evropski komesar.

Kao reakciju na najnovije događaje sa turskim političarima, Han je naložio da se poveća aktivnost evropskih programa za razvoj civilnog društva, demokratije, obrazovanje i nauku.

- Trenutno za ove projekte ide trećina svih sredstava koje Turska dobija, a namera je da se u ove oblasti usmeri još više novca - objasnio je on.

Udaljavanje od Evrope

EU je poslednjih meseci sve više zabrinuta zbog političkog kursa kojim se kreće Turska, pre svega zbog odnosa prema opozicionim političarima i novinarima i postupcima koje Evropa smatra neprihvatljivim.

- Turska se trenutno ne kreće ka Evropi, već se od nje udaljava - ocenio je evropski komesar za integracije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.03.2017. 18:55
eurupo a sta ako vam lojavo ture pusti-posalje 2 miliona izbeglica od ratova u siriji i iraku...
Sreda 15.03.2017. 23:31
Turcima ne treba nista vjerovati niti s njima sklapati bilo kakve vojne i politicke saveze,to govori i srpska i ruska istorija. Ekonomska saradnja,uredu... Turska ekonomija je kompletno okrenuta ka Zapadu tako da mislim da ce se odnosi Zapada i Turske normalizovati,sa Erdoganom ili bez njega,koji je u velikoj nemilosti SAD i EU. Rusija nema ni jednu vijno-politicku zajednicku tacku sa Turskom,pocev od Sirije i Bliskog istoka pa preko Balkana (BiH i KosMet) pa onda preko centralnoazijskih drzava,Tadjikistan,Uzbekistan,Kirgistan,Turkmenistan gdje Turska vec odavno ulazi sa svojim interesima a protiv ruskih.
Sreda 15.03.2017. 23:31
Uskladivanje interesa Turske i Rusije je dobro za sve. Turska nije imala nikakve koristi od EU, NATO i SAD koji su samo zloupotrebljavali tursku teritoriju za svoje interese i huskali je protiv Rusije dok su joj iza leda zabijali nozeve i pravili kurdsku drzavu u Siriji i organizovali puceve. Turski tok menja citavu igru oko energenata u Evropi i konacno uspostvlja balans na Balkanu koji ce imati visestruke koristi od toga. Ostaje jos taj Albanski elemenat kojeg treba naci nacina da se dovedu za pregovarcki sto bez posredstva i otvoreno im reci. Ako krenu silom uz podrsku Zapada mogli bi izgubit puno time. U drugu ruku imaju mogucnost da naprave kompromis sa nama i da nasi narodi zive u miru i rade.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online