Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 10.03.2017.
18:01
S. J. A

"Džepni Putin" sve snima

U poverljivim dokumentima američke Centralno-obaveštajne agencije (CIA), koje je nedavno objavio Vikiliks, otkrivene su tajne prislušne stanice agenata CIA za koje se veruje da su nazvane po ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, piše RT.

Reuters
Centrala CIA u Lengliju: Ovde i hakeri rade za državu

Prema objavljenim podacima, CIA poseduje pet tajnih prislušnih stanica koje se zovu "Džepni Putin".

Te prislušne stanice koriste se kako bi se nadgledali uređaji poput kompjutera i telefona, koji su hakovani pomoću štetnog softvera CIA. Ove prislušne stanice su virtuelne i nalaze se na serveru CIA.

Dokumenta, za koje Vikiliks u saopštenju kaže da predstavljaju "najveće otkriće ikada", navodno pokazuju da je CIA zloupotrebljavala brojne proizvode velikih svetskih kompanija.

Odbegli hakeri nude arhivu

Vikiliks navodi da je CIA "nedavno" izgubila kontrolu nad svojim ogromnim hakerskim oruđima, kao i sa povezanim dokumentima, uz napomenu da je objavljena arhiva kružila među hakerima koji su ranije radili za američku vladu i da su neki od njih deo toga predali Vikiliksu.

Iz centrale agencije u Lengliju upozoreni su sada Amerikanci kako bi "trebalo da budu zabrinuti zato što je Vikiliks objavio nekoliko hiljada neobrađenih obaveštajnih dokumenata u kojima se navode detalji kako agencija sprovodi svoje hakerske aktivnosti.

CIA nije još potvrdila da li su dokumenti ukradeni, uz jedinu napomenu da CIA neće komentarisati autentičnost dokumenata, niti njihov sadržaj.

Po njenim rečima, takvo otkriće ne samo da može da ugrozi Amerikance i samo osoblje agencije, već može da posluži protivnicima da iskoriste te informacije u cilju ugrožavanja nacionalne bezbednosti SAD.

Koji antivirus program valja?

Hakeri američke obaveštajne službe su se sudarali sa programima zaštite podataka i tražili im slabe tačke. Za Aviru, CIA haker kaže da je "laka za izbegavanje". Nemci su popravila "mali propust" samo par sati pošto je Vikiliks objavio dokumenta. Pohvalili su COMODO,
a Kasperski Lab su ismejali, jer ga navodno lako izbegnu, mada firma tvrdi da je grešku, o kojoj govore obaveštajci, odavno otklonila. Najviše problema hakerima CIA pričinio je rumunski Bitdefender. Jedini komentar iz te kompanije bio je: "Mi detektujemo alate CIA."

POVEZANE VESTI

Subota 11.03.2017. 00:16
sad će porasti boj džeparoša-svi za putkom
Nedelja 12.03.2017. 20:42
CIA i ostale obavestajne sluzbe i servisi prave neverovatnu gresku ovako obimnim prikupljanjem (uglavnom nevaznih) informacija - u tolikoj gomili informacija jednostavno im promakne ono sto je zaista vazno - tako su ih eto Rusi iznenadili intervencijom u Siriji pa se bas pitam gde li drze "dzepnog Putina" 3. Ako zelite da doprinesete borbi protiv ovakvog nerazumnog skupljanja informacija pridruzite se onima koji za to koriste "electronic polution" - sto vise nevaznog djubreta za CIA pa neka oni po tome pretrazuju do mile volje. 4. Ako bas ne zelite da CIA ima vase fotke napravljene preko Vase web-cam jednostavno zalepite flaster preko kamera kada je ne koristite.
Nedelja 12.03.2017. 20:45
Normalno da će ih hakovati, jer Android i Apple su kompleksni sistemi koji mogu i da se root-uju, što daje korisniku potpunu kontrolu nad softverom uređaja. Dok sa Symbian sistemom to nije slučaj... Pa vi sada razmislite......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online