Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 10.03.2017.
08:28
Vestionline A

Hoće li biti američke vojne intervencije na Balkanu?

Predsednik američkog Instituta za međunarodno pravo Don Valas izjavio je da SAD neće napustiti NATO niti promeniti politiku prema EU.

pixabay.com
Vojska SAD (Foto: Arhiva)

Tramp nije dorastao zadatku

On je rekao i da Vašington neće ništa menjati u odnosima sa zemljama Zapadnog Balkana.

Valas je za RTS kazao da još ne zna šta će ''Evropska unija u dve brzine'' značiti za njene članice, naročito one na istoku kontinenta. On je dodao da se nagađa kako će izgledati Unija posle Bregzita i da li će i kako administracija američkog predsednika Donalda Trampa promeniti politiku prema Evropi i NATO. 

Valas je istakao da nema mesta takvim strahovanjima. 

- Potpuno sam siguran da SAD neće napustiti NATO, niti Evropu. Sad smo prvi put poslali vojnike i u Norvešku. Cilj je da se Oslu pruži dodatna podrška u odnosu na Moskvu - rekao je on. 

Valas smatra da neće biti ni promene politike Vašingtona prema Zapadnom Balkanu. 

- Za Zapadni Balkan biće važno ko će biti ambasadori u zemljama regiona, pomoćnik ili zamenik državnog sekretara za region, pošto još nisu imenovani. Mislim da neće biti vojne intervencije, niti bilo čega sličnog. Tramp ne veruje u vojne intervencije, nije odrastao na tome i tu nema opasnosti - zaključio je Valas.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.03.2017. 18:31
Klasican odnos prema kolonijama. Cekaju da vide ko ce biti ambasadori, tj upravljaci kolonija. A sad zamislite da su rusi objavili ovako nesto ?
Nedelja 12.03.2017. 18:31
Najave nikad nece ni biti, intervencije se uglavnom rade suptilno i konstanto, u okviru planova na 200-300 godina. Agresivnije intervencije se primenjuju kada postoji lokalni otpor i potreba za finansiranje 'nacionalne sigurnosti' + profit kroz otimanje resorsa ('humanitarne potrebe'). Kod nas je intervencija u punom sjaju, drustveni inzinjering radi fantasticno kroz: nametanje neprihvatljivog medijskog sadrzaja dok ne postane privhatljiv tj. norma, podrzavanje siromasne svesti (u obrazovanju,pravosudju i finansijskom smislu), da se oblikuju mlade generacije za laku manipulaciju, dok je rasprodaja resorsa, bez ikakve kontrole nad stranim investitorima, na 'izvol'te'. Tako da ovaj tip nema nikakav problem na Balkanu, jer se sve razvija 'po planu'.
Nedelja 12.03.2017. 18:33
A šta ono reče onaj general pre neku nedelju: "pogodili smo nešto manje od 5% ukupnog vojnog naoružanja SRJ tokom bombardovanja 99" pa onda jadikovka kako su Srbi znali svaki put kad poleti avion iz baze Aviano gde će i šta da se gadja.Zatim su se pojavili ova dva uzbunjivača bolje reći provaljivača najčuvanijih tajni od kojih je onaj stariji sada u jednoj ambasadi u Londonu a drugi mladji se šetka po Moskovskim parkovima. Potom su došli ti legendarni Montipajtonovski izbori sa provalama u tudje izborne štabove sa iznošenjem prljavog veša sa.... i na kraju pre dva dana najveći od svih bisera: "špijuniraju vas iz vaših mobilnih telefona i spljoštenih televizora" Ljudi ovo više nije smešno ovo je krajnje tužno. Pa to je nekad bila sila,svima su se tresle gaće od Berlina do Okinawe,pa tovariš Staljin noćima nije mogao da spava i zato je i umro u cvetu mladosti(šifra hrizantema)a sada ne mogu da izadju na kraj sa gomilom divljaka koji odrubljuju glave po Bliskom istoku, ne znaju ko rujama šalje najčuvanije im tajne, da li portiri na ulazu ili njihovi rodjeni hakeri. E blago zapadnom Balkanu, ako bi ovi ponovo krenuli u neki napad. Bolje da to ne rade jer će izgine nevin svet ko nikad do sad.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online