Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 07.03.2017.
08:52
Vestionline, Tanjug A

"Iranski brodovi prišli brodu SAD, morao da menja pravac"

Nekoliko brodova za brzi napad Iranske revolucionarne garde prišlo je u subotu brodu američke mornarice, primoravši ga da promeni pravac.

wikimedia.org/US Navy
Neuspela komunikacija između brodova (Foto: Ilustracija)

To je javio Rojters, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika.

Isti zvaničnik je rekao da su iranski brodovi prišli američkom brodu za praćenje "USS Invinsibl" na oko 600 metara razdaljine i tu se zaustavili.

"Invinsibl" i još tri broda britanske Kraljevske mornarice, koji su bili u njegovoj pratnji, morali su da promene pravac. 

Američki zvaničnik je naveo da je američki brod pokušao da sa iranskim brodovima komunicira putem radio-veze, ali da odgovora nije bilo što se smatralo "nebezbednim i neprofesionalnim".

Korpus Iranske revolucionarne garde nije bio dostupan za komentar, navodi britanska agencija. 

Vašington je prošle godine ukinuo sankcije Teheranu nakon što je postignut sporazum sa Iranom o ograničavanju iranskih nuklearnih ambicija, ali su ostale ozbiljna razilaženja između dve strane zbog iranskog balističkog raketnog programa i sukoba u Siriji i Iraku. 

Američki predsednik Donald Tramp je, još dok je bio predsednički kandidat, u septembru obećao da će svaki iranski brod koji bude uznemiravao američku moranricu u Persijskom zalivu biti "izbačen iz tih voda", podseća britanska agencija.

POVEZANE VESTI

Petak 10.03.2017. 16:03
Američki predsednik Donald Tramp je, još dok je bio predsednički kandidat, u septembru obećao da će svaki iranski brod koji bude uznemiravao američku moranricu u Persijskom zalivu biti "izbačen iz tih voda", podseća britanska agencija. Izvinite zapadnjaci, ali meni je ovo bolesno i smesno..Da je srece da ih Iranci malo isprase po turu, jer ovi da su mogli ili hteli odavno bi napali i Iran, ali Iran nije ni Irak, ni Libija...Malo je tvrdji kamen..
Petak 10.03.2017. 16:03
Ovi mali na izgled bezopasni Iranski brodovi su naoruzani protiv brodskim raketama. Koje su za sve brodove smrtonosne, a mogu dobro da ostete ili cak potope nosac aviona, ako ga pogodi par dobro usmerenih raketa.
Petak 10.03.2017. 16:04
"prišlo je u subotu brodu američke mornarice, primoravši ga da promeni pravac. " ...iz ove recenice je potpuno jasno da je americki brod, poput onih camaca od pre dve godine, "ostao" bez uredjaja za navigaciju i "malo" zagazio u iranske vode... ...takodje, jasno je i da je kapetan to uradio namerno kako bi video reakciju iranske mornarice... ...inace bi zaista bilo smesno da ih camci nateraju da "promene pravac" da su ameri bili sigurni u polozaj svog broda... ...a vidim i u pitanju je "neimenovani americki zvanicnik"... ...cnn-izacija amerike se nastavlja u brzom tempu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online