Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 03.03.2017.
18:01
N. Jokić - Vesti A

Traže nove dokaze iz Beograda

Francuski Apelacioni sud u Kolmaru u četvrtak je ponovo odložio odluku o izručenju Ramuša Haradinaja i zatražio od Beograda da dostavi dodatne informacije do 31. marta ove godine.

Tanjug
Na čekanju: Ramuš Haradinaj

Naredno ročište zakazano je za 6. april. Predsednica tročlanog sudskog Veća sudija Frederika Žove pročitala je pet ključnih zahteva za dodatnu informaciju.

Između ostalog se traži od Beograda da objasni na osnovu čega se zasniva proširenje osnovnog zahteva za izručenje Haradinaja i zbog čega je to proširenje doneto tek dan nakon Haradinajevog hapšenja u januaru.

Sud pre svega treba da odredi da li je zahtev Srbije za izručenje Haradinaja političke ili isključivo krivično-pravne prirode i to će biti ključni elemenat za donošenje konačne odluke.

Početak ročišta bio je zakazan za devet sati, ali se već u osam ispred zgrade tiskalo na desetine ljudi, uglavnom Albanaca koji su došli da pruže podršku Haradinaju.

Nisu svi mogli da uđu u sudsku salu u koju je policija pored desetak novinara puštala samo diplomate. U jednom trenutku došlo je do koškanja.

Ovi su zatim poslušno izlazili iz reda rešeni da ostanu ispred vrata.

Ministarstvo pravde Srbije prosledilo je pre dva dana Apelacionom sudu u Francuskoj dodatnu dokumentaciju povodom zahteva za izručenje Ramuša Haradijana.

Dokumentacija od preko 100 strana prosleđena je francuskom sudu, bez njegovog zahteva, odnosno na inicijativu Ministarstva pravde.

Bez zastava

Ni ispred zgrade suda, ni unutar nje nije bilo ni zastava, niti transparenata. Francuske kolege su nas radoznalo ispitivale o "narodnoj nošnji" kada je u sudsku salu ušao čovek sa belom albanskom kapom sa crnim orlom.

POVEZANE VESTI

Petak 03.03.2017. 23:07
Ovo vam je dokaz koliko mi kao zemlja ne znacimo nista. Znaju li uopste ljudi sta znaci crvena interpolova poternica ? Kad je neko na njoj i kad pise da se prosledi u neku zemlju, tu nema sta da nacionalni sud odlucuje hoce li ili nece izvrsiti isporuku. To se mora. Zamislite da je obrnuto , da francuska trazi nekog kriminalca ai sad da trazimo dokaze o umesanosti. Nezamislivo
Petak 03.03.2017. 23:08
Očigledno je da sud ima dovoljno dokaza da ga isporuči jer je Haradinaj lično ubijao...još očiglednije je da Francuzi stvar namjerno razvlače kako bi umanjili interes i sačekati pogodan momenat da ga puste...tako će biti i onda će se nakon 10 godina neko od sadašnjih sudija a tad već u penziji oglasiti kako je to bila greška... to će naravno da se čuje samo u Srbiji....i nikom ništa... drugim riječima Srbe je dozvoljeno ubijati.... pa samo kad usporedite naše osuđene generale i ovog zlikovca-kriminalca- ubicu i narko dilera vidite u kojem mi svijetu živimo i koji su različiti aršini... to je nevjerovatno....
Petak 03.03.2017. 23:09
Ubica i zlocinac... !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online