Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 23.02.2017.
10:27
Vestionline A

Mekejn tajno posetio "srce Islamske države"

Senator iz Republikanske partije SAD Džon Mekejn prošle nedelje je tajno posetio Siriju, piše "Volstrit džurnal", pozivajući se na neimenovanog američkog činovnika.

Reuters
Džon Mekejn: Šta je radio tajno u Siriji?

Mekejn je posetio sirijski grad Kobani, gde je sa američkim vojnicima i predstavnicima kurdske opozicije razgovarao o oslobađanju grada Rake od džihadista Islamske države.

Posle ovog putovanja, šef komiteta Senata za oružane snage otišao je u Ankaru, gde se sastao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Volstrit džornal je preneo da je Mekejnov put u Siriju organizovala američka vojska i da je on postao prvi američki zvaničnik koji je došao u Siriju od angažovanja oružanih snaga SAD u pomoći pobunjeničkim paravojnim formacijama. 

Takođe, Mekejn je boravio i u gradu Raki, nezvaničnoj prestonici Islamske države, gde je razgovarao sa kurdskim borcima. 

Prethodno je Raku posetio i šef Pentagona Džejms Matis, posle čega je načelnik Centralne komande američke vojske general Džozef Votel rekao da je neophodno više američkih trupa da bi se džihadisti proterali iz tog grada. 

Plan za osvajanje Rake je suspendovao turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji ne želi da Kurdi učestvuju u tome. Zbog toga se Mekejn u Ankari sastao i sa njim, kako bi se razmotrilo stanje u Siriji i stekao uvid u odnose Turske i SAD.

Ranije je predsednik SAD Donald Tramp optužio Mekejna da su se Sjedinjene Države zaglibile u sukobe po celom svetu.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.02.2017. 12:37
Kako jos nije niko ub-io to go-vno!?
Nedelja 26.02.2017. 22:33
Тајна посета сенатора Мекејна америчким војницима у Сирији! Евроамерички нациф-ашисти вампири увек иду у тајне ноћне посете државама које су окупирали и становништву донели демократију на тенковима и крилима бомбардера. Знају колико их окупирани и опљачкани народи воле, па се не усуђују да у посету дођу дању, да слободно прошетају улицама главних градова. Овај амерички гестаповац је највеће зло и штеточина на планети, то се види и на његовом зликовачком лицу.
Nedelja 26.02.2017. 22:34
Дошао вампир у Сирију да охрабри америчке пешадинце по имену џихадистичке главосече, донео им џак-два дроге да и даље безглаво јуришају и гину за место поред Алаха и 77 девица на располагању када погину са иманом Хилари Клинтон на уснама. У Ираку гестаповци прво заузеше луке и нафтна постројења где се руси имали своје концесије и уговоре са Садамом Хусеином о експлоатацији нафте. Чим први певац кикирез закукуриче, овај вампирски гестаповац се експресно враћа у Америку.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online