Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 21.02.2017.
19:44
Vestionline A

Komandant NATO- a: Stabilnost zapadnog Balkana od ključne važnosti za alijansu

Vrhovni saveznički komandant NATO-a u Evropi general Kurtis Majkl Skaparoti izjavio je danas u Prištini da je stabilnost zapadnog Balkana od ključne važnosti za NATO i da Alijansa ostaje posvećena svom zadatku.

Reuters
Sve se više muvaju po Balkanu

Vrhovni saveznički komandant u Evropi (SACEUR) general Skaparoti, posetio je komandu Kfora u Prištini gde se susreo sa komandantom  general-majorom Đovanijem Fungom koji ga je izvestio o najnovijim događanjima koji se tiču trenutne bezbednosne i društveno-političke situacije na Kosovu.

- „Kfor je naša najduža operacija i ima vitalnu ulogu u održavanju stabilne bezbednosne situacije time što obezbedjuje vreme i prostor koji su potrebni za postizanje diplomatskog napretka,“ rekao je general Skaparoti - saopšteno je iz Kfora.

- “Dok Kosovo korača napred u zagrljaj sopstvenoj budućnosti, NATO ostaje posvećen svom zadatku. Ovo je proces koji se zasniva na uslovima na terenu. Održaćemo fleksibilno i odgovraćajuće prisustvo i to ćemo menjati samo onda kada bezbednosna situacija to dozvoli - poručio je on.

General Skaparoti se sastao i sa ambasadorima zemalja Kvinte, predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu – specijalnim predstavnikom UNMIK-a, specijalnim predstavnikom EU, i predstavnicima Euleksa i OEBS-a.

POVEZANE VESTI

Subota 25.02.2017. 21:41
Prosto je smešno šta to brine Vrhovnog komandanta NATO snaga u Evropi. Dok ceo svet stenje pod NATO čizmom i dok vode ratove gde im padne na pamet, menjaju Vlade i uništavaju cele narode na njima važnim područjima, dotle njega brine pokušaj Rusije da ostvari neki uticaj u regionu. Ne brine ga kako je NATO došao na Kosovo i sa kakvim pravnim posledicama po region, kako je uništio Irak, Libiju, Siriju i mnoge druge zemlje, samo da Rusija negde ne ostvari uticaj. Umesto da dve najveće sile rade zajedno u interesu čovečanstva oni se bore za što više uticaja na odredjenim delovima sveta, samo to ne rade sa istim metodama, neko ratom a neko diplomatijom. Nažalost svet vidi kako ko to radi.
Subota 25.02.2017. 21:45
Bilo koji predstavnik pomenute omrazene na-cisticke organizacije moze da trabunja sta god hoce, ali najmanje ima pravo da izjavljuju kako su postavljeni da stite sve stanovnike Kosova i Metohije, jer im je glavni zadatak, OD OKUPAZIJE SRPSKE VEKOVNE TERITORIJE, da stite samo njihova sip-tarska mezimcad, kojima su i omogucili samoproglasenje, koje nije zabelezeno u svetskim istorijskim analima. Prema tome, za mene licno, njihove izjave su samo u sluzbi okupacionih vlasti i nista vise. Zato uvek ponavljam nasu staru izreku, da niko nije propevao i video srecu na mukama drugoga, pa ce i njihova okupacija, kao i svaka, kroz istoriju, biti kratkog veka, jer se ekonomski obruc steze i oko njihovog vrata. A svako stancovanje papirnih novcanica, takodje ima svoj period trajanja, kad pocnu da ga koriste i kao klozetski papir. Mislim da se sip-tarija mnogo zanela njihovom odbranom kao sto su se vekovima radovali svim okupatorima. NICIJA NIJE GORELA DO ZORE, PA NECE NI NJIHOVA.
Subota 25.02.2017. 21:47
Ničija nije gorela doveka, pa neće ni vaša. Dogodine u Prizrenu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online