Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 19.02.2017.
22:59
pravda.rs, Vestionline A

Rogozin zagrmeo: Naše rakete će razneti američku PRO - i sutrašnju i preksutršanju!

"Nove interkontinentalne balističke rakete, na čijoj proizvodnji radimo, biće u stanju da probiju svaku američku protivraketnu odbranu", izjavio je Dmitrij Rogozin.

Reuters
Dmitrij Rogozin se pohvalio novim raketama koje mogu da "pojedu" američke

U intervjuu na prvom kanalu ruske državne televizije, naveo je da ruske strateške nuklearne snage počivaju na različitm raketama, uključujući i stare sovjetske rakete "Vojvoda" koje su na Zapadu prozvali "Satana", ali i na sasvim novim.

- "Vojvoda" se i dalje veoma plaše, ali one i jesu veoma pouzdane. Ostaće u našem naoružanju sve dok ne dobijemo u potrebnom broju nove rakete. Radovi na njihovoj proizvodnji teku po planu - naglasio je Rogozin.

On je najavio da će se te rakete pojaviti uskoro.

- Biće u stanju da probijaju i današnju, i sutrašnju, i preksutrašnju protivraketnu odbranu SAD. Mi ćemo razneti njihovu PRO! Ona danas ne predstavlja ozbiljnu vojnu pretnju, ništa osim provokacije - slikovito je opisao Rogozin novi odnos raketnih snaga dve supersile.

Gvoreći o "novim raketama", Rogozin je imao u vidu teške interkontinentalne balističke rakete RS-28 Sarmat, koje su nedavno testirane.

RS-28 biće teške 100 tona, a nosiće nuklearne bombe i lažne ciljeve (mamce) ukupne težine do 10 tona.

Sovjetski "Vojvoda" može da ponese 8,8 tona.

Tih raketa je SSSR proizveo 308, a nose 10 nuklearnih blokova (bombi).

Svaka ima svoje navođenje na cilj i 750 kilotona razorne snage.

Rogozin je u istom intervjuu ocenio da novi ruski tenk Armata po tehničkim karakteristikama nadmašuje američke, evropske i izraelske tenkove.

- Po tenkovima smo, nema sumnje, u prednosti jer je Armata superiorna i američkim i izraelskim konkurentima, a o evropskim i da ne govorim - naglasio je Rogozin.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.02.2017. 23:06
****Ж**И**В**Е**Л**А******Р**У**С**И**Ј**А******П**У**Т**И**Н***** ....................................................................................................................... *****Ж**И**В**Е**Л**О*******П**Р**А**В**О**С**Л**А**В**Љ**Е***** ...................................................................................................................... ****Ж**И**В**Е**Л**А******Р**У**С**И**Ј**А******П**У**Т**И**Н***** ....................................................................................................................... *****Ж**И**В**Е**Л**О*******П**Р**А**В**О**С**Л**А**В**Љ**Е***** ...................................................................................................................... ****Ж**И**В**Е**Л**А******Р**У**С**И**Ј**А******П**У**Т**И**Н***** ....................................................................................................................... *****Ж**И**В**Е**Л**О*******П**Р**А**В**О**С**Л**А**В**Љ**Е***** ...................................................................................................................... ****Ж**И**В**Е**Л**А******Р**У**С**И**Ј**А******П**У**Т**И**Н***** ....................................................................................................................... *****Ж**И**В**Е**Л**О*******П**Р**А**В**О**С**Л**А**В**Љ**Е***** ......................................................................................................................
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online