Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 09.02.2017.
09:41
Vestionline A

Soroš finasira rat SAD protiv Rusije

"Inicijativa za pokretanje rata informacijama protiv Rusije ima otiske Džordža Soroša na sebi", tvrdi američka novinarka Pamela Geler.

commons.wikimedia.org/Harald Dettenborn
Svuda ima umešane prste: Džordž Soroš

Gelerova, koja je i predsednik organizacije "Amerikan fridom difens" kaže da Soroš želi da spreči približavanje Rusije i SAD.

Čini se da američki političari nastavljaju sa svojom naporima protiv državnih organa SAD, a pre svega, Rusije.

Dejli bist je objavio da je izdvojeno 160 miliona dolara za organizacjiu "Global engejdžment sentr" (GEC) za vođenje inostrane propagande, dodatnih 100 miliona će biti utrošeno za podršku "objektivnom ruskom novinarstvu, kontriranju "lažnih vesti" i istraživanju podrške o efektima informacionog ratovanja."

GEC je stvoren pod Obaminom administracijom da se bori protiv propagande Islamske države.

Inicijativa je počela od republikanskog senatora Roba Portmana i demokrate Krisa Marfija krajem 2016. godine a Obama je čak potpisao i zakon o finansiranju.

Ogromni napori da se spreči dogovor Vašingtona i Moskve

Pamela Geler istakla je da globalistički establišment SAD ulaže sve napore da spreči potencijalni dogovor između Vašingtona i Moskve.

- Ovo je možda zato što vide Putina kao ozbiljnu pretnju njihovom globalističkom internacionalom programu - istakla je ona.

Geler je istakla da je ruski predsednik "pomogao Rusiji da povrati svoj nacionalni ponos". Ona je rekla da, ako se ista stvar dogodi u Evropi i SAD-u, svi napori globalista će biti poništeni.

- Ovo nastojanje da se iskorene takozvane lažne vesti finansira Džordž Soroš - istakla je Gelerova i dodala "jasno je da Soroš želi da spreči zbližavanje SAD i Rusije i saradnju u borbi protiv terorizma".

Ona se složili da je američki milijarder mogao biti iza nedavnih protesta protiv Trampa u SAD.

- Znamo da je finansirao više od pedeset grupa iza ovih nasilnih protesta - rekla je Geler.

Sankcije protiv Rusije doe demokratske histerije

Američki novinar i geopolitički analitičar Gilbert Mersier deli sličan stav. U svom nedavnom intervjuu za Sputnjik Mersier je istakao da su protesti protiv Trampa profesionalno orkestrirani.

On smatra da su Soroš i njegove liberalne kolege imale umešane ruke u pokretu protiv Trampa.

- Džordž Soroš i njegova Fondacija za otvoreno društvo, koju čini mreža sa više od 100 fondacija i još uvek ima predstavništva u bezbroj zemalja, uključujući one u Avganistanu, ima svoje otiske prstiju u navodno spontanim demonstracijama protiv Trampa, ne samo u SAD, već širom sveta - rekao je on.

Ali to je pola problem, kaže Gelerova. Soroš takođe sponzoriše američke političare iz Demokratske i Republikanske partije godinama.

- Ove sankcije protiv Rusije su deo demokratske histerije i straha od huškanja koje je korišćeno i tokom izbora. Bilo bi bolje za SAD da se slažemo sa Rusijom - smatra ona.

POVEZANE VESTI

Petak 17.02.2017. 17:30
Soroš je bin Laden novog svetskog poretka.Očigledno je da se globalistima veoma žuri,jer posle toliko godina na vlasti u velikom su strahu da se njihova gradjevina ne sruši.Tačna je konstatacija da su oni paraziti koje samo koriste resurse Amerike za svoje potrebe,jer mnoštvo trgovinskih i drugih sporazuma uopšte nije bilo u američkom interesu.Oni su iz državne kase finansirali sve svoje operacije preko mreže nevladinih organizacija,kompanija i privatnih vojno-obaveštajnih firmi za rentiranje plaćenika.Bez državnog novca,njihovi projekti za koje su potrebne stotine milijardi dolara urušiće se u kratkom roku.Zato oni sada preko Soroša i drugih, novcem iz crnih fondova finansiraju prevrat kako bi se što pre ponovo dočepali vlasti po svaku cenu,jer niti žele niti mogu da svojim novcem nastave finansiranje svojih delatnosti u nekom dužem periodu. Pozicija Trampa nije baš tako slaba,jer on bez tihe podrške velikog dela vladinih struktura(ne vrha,već srednjeg,operativnog nivoa) ne bi ni mogao postati predsednik.Nema sumnje da će obračun izmedju globalista i Trampa biti vrlo surov i da bi globalistima u slučaju poraza bio zagarantovan Gvantanamo.
Petak 17.02.2017. 17:31
Opet imamo autora koji govori o Srbiji u kontekstu obojenih revolucija.U Srbiji su 2000.god.raspisani i održani predsednički izbori koje Slobodan Milošević nije hteo da prizna.Volja gradjana je uspostavljena izmedju ostalog nakon posete ruskog ministra spoljnih poslova direktno Miloševiću ,koji je nakon toga smogao snage i priznao rezultate izbora. Da Sorošu ne treba verovati,jasno je,ali to ne treba dokazivati primerima koji su neadekvatni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online