Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 08.02.2017.
14:39
sputniknews.com, Vestionline A

Čurkin upozorava: Bela kuća da smanji emocije! (VIDEO)

"Moskva se nada da tenzije između Bele kuće, Irana i Kine neće kao rezultat doneti bilo kakve međunarodne posledice", izjavio je za Raša tudej ruski ambasador pri UN Vitalij Čurkin, dodajući da aktuelna retorika izgleda kao emocionalni odgovor na realnost.

Reuters
Vitalij Čurkin smatra da se u međunarodnom životu treba distancirati od emocija

Stalni predstavnik Rusije u UN je naveo i da postoji plan da se uskoro sastanu ruski šef diplomatije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Reks Tilerson. 

- Vašington i Moskva imaju različitosti, jedna od njih je odnos prema Iranu. Verujem da su neke reakcije iz Bele kuće uslovljene emocijama, a ne racionalnim donošenjem političkih odluka i čvrstim činjenicama. U međunarodnom životu morate da se distancirate od emocija i onoga što želite da vidite i da znate da imate pravo da to očekujete od druge države - naveo je Čurkin. 

Istakao je da je bio iznenađen kada je na CNN čuo američke eksperte da je lansiranjem balističkih raketa Iran prekršio zabrane Saveta bezbednosti UN. 

- Te zabrane su bile ranije, kasnije su ukinute. Rezolucija SB UN samo poziva Iran da ne sprovodi testove balističkih raketa koje su sposobne da ponesu nuklearno oružje, ali ne izriče nikakvu zabranu. To je samo poziv, a ne zabrana. Tehnički i pravno ne možete da pričate da oni krše bilo kakvu zabranu - istakao je on. 

Čurkin veruje da tenzije između Irana i SAD neće kao rezultat doneti pun vojni konflikt, ali i da ti odnosi mogu da utiču na veze SAD i Rusije. 

POVEZANE VESTI

Petak 17.02.2017. 16:35
Višedecenijski, skoro vekovni, prenapunpani balon lažima, koji se dopumpava novim, i svežim lažima... Sad ko je lažov, ko kreten, ko ubica, nije bitno... Važno je da svi oni raspolažu najmoćnijim oružjima današnjice. Balon mnogo može da izdrži pritiska, ali puca naglo od vrha iglice.
Sreda 08.02.2017. 18:59
Trampova administracija podrzava NATO , nezavisnost Kosova , sankcije rusiji , a i ambasador Skot je i dalje ambasador. Sta li sad kazu srpski nacionalisti i rusoljupci koji su bili odusevljeni Trampom ? (Oni putinovci sto preko noci postase TRAMPOLJUPCI) .
Sreda 08.02.2017. 19:52
Mic po mic i Amerika via Nato ce opkoliti svetsko zlo zvano rusija - na ovaj ili onaj nacin . Demokrate ili Republikanci obrnute strane istog zlatnog dolara . Ko bude pokusao da stane Amerima na put ZGAZICE GA - odmah !!! Sta rece nova americka vlada : "ko nije sa nama taj je protiv nas" . Nece se smiriti Ameri dok prestonica sveta ne bude Vasington . "Smirice" prvo jednog od dva kandidata koji se malo busaju i koprrcaju (Kinu ili rusiju) - kad srede prvog za drugog nece biti potreba . Kad "oladi" recimo Kinu rusija ce sama "leci na rudu" (zavrsice se projekat "konzerva") ... 130 vojnih baza po celom svetu .Tramp ce prema potrebi pustati sa lanca "besnog psa" , koji ce sprovoditi u delo vojni aspekt politike .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online