Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 08.02.2017.
00:22
Newsweek A

CIA seks brigada nije imala uspeha samo u Moskvi. Evo zašto!

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) je tokom svoje istorije izvela nekoliko kompleksnih i efikasnih seks operacija. Veoma mali broj nacionalnih tajni bio je tako dobro čuvan kao postojanje CIA "Seks brigade". Ipak, kako su oznake tajnosti kroz godine postepeno skidane sa dokumenata, tako su razmere "erotske špijunaže" izlazile na videlo.

pixabay.com
Očigledno su iskušenja za CIA-u bila velika

"CIA je žensko društvo pružala kraljevima, predsednicima, kandidatima i zvaničnicima. Na nižem novou, žene su bile obezbeđene i preletačima (sovjetskim, iranskim itd.) i CIA agentima", navodi se u dokumentu "RDP90-01208R000100210015-4".

Bivši CIA agent Viktor Marketi napisao je svojevremeno: "Seks je - kao i piće, droga, novac i sve ostalo što lako kvari čoveka - standardno oruđe špijunske profesije".

CIA pravi odabir žena iz svojih takozvanih "dosijea poroka". "Agencija takođe obezbeđuje "sigurnu kuću" u kojoj će odnos biti konzumiran, a privatnost zaštićena", navodi se u dokumentu.

CIA seks šop vodi pre svega Odeljenje za bezbednost. Spisak muškaraca i žena koji mogu biti angažovani za "zabavljanje klijenata", CIA održava i ažurira uz pomoć federalne mreže ovog odeljenja, koje revnosno unosi nova imena u takozvanu "crnu knjigu".

"U crnoj knjizi nalaze se imena, telefonski brojevi i detalji, sakupljeni uglavnom od lokalnih ekipa za poroke... Svaki unos u knjizi, sadrži fascinantne vitalne statistike - fizički opis, mere, zdravstveni status i seksualne specijalnosti", navodi se u dokumentu.

Snime ih, pa ih ucenjuju

Ipak, CIA ne koristi seksualne radnike samo kako bi udovoljila svojim "gostima", među kojima je svojevremeno bio i jordanski kralj Husein, već i za daleko lukavije i probitačnije ciljeve.

"Agencija koristi prostitutke kako bi namamila strane diplomate u ljubavne zamke, gde su njihove seksualnte aktivnosti snimljene kroz lažno ogledalo. Filmovi bi kasnije bili upotrebljeni za ucenu stranaca, koji po pravilu postaju doušnici", piše u izveštaju.

Druženje sa sovjetskim ženama je prekršaj

Međutim, "seks brigade" nisu bile nepoznate ni najvećem rivalu CIA - sovjetskom KGB-u.

U dokumentu "RDP90-00965R000403500001-2" iz 1987, naslovljenom "Naš kolosalni neuspeh u Moskvi", analizira se niz procurelih podataka američkih zvaničnika u Moskvi i potencijalna infiltracija KGB agenata u američku ambasadu.

Kao glavni krivac za curenje informacija označen je američki Korpus Marinaca "jer šalje u Moskvu mlade ljude upitne snage karaktera, a ne uspeva da obezbedi prikladan nadzor i disciplinu. Nema sumnje da su iskušenja u Moskvi neverovatna, žene prelepe, a zamke pažljivo osmišljene i izvedene... Druženje sa sovjetskim ženama je samo jedna vrsta prekršaja", navodi dokument.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online