Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 07.02.2017.
14:22
sputniknews.com, Vestionline A

Putin Merkelovoj: Kijev sabotira Minski sporazum

Predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su telefonom o eskalaciji situacije u Donbasu. Lideri dve zemlje su izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog eskalacije konflikta.

Reuters
Vladimir Putin je razgovarao sa Angelom Merkel o situaciji u Donbasu

"Održan je telefonski razgovor predsednika Rusije Vladimira Putina i federalne kancelarke Nemačke Angele Merkel. Razgovarano je o situaciji na jugoistoku Ukrajine koja se veoma zaoštrila poslednjih dana zbog provokatorskih akcija ukrajinske strane", piše u saopštenju Kremlja.

Navedeno je da je izražena ozbiljna zabrinutost zbog eskalacije oružanog sukoba, koji je rezultirao žrtvama i velikom štetom na civilnoj infrastrukturi i stambenim objektima u jednom broju naseljenih mesta u Donbasu.

"Putin je skrenuo pažnju Merkelovoj na podatke OEBS-a, kao i izjave zvaničnih predstavnika Kijeva, koji svedoče o pokušajima ukrajinskih snaga bezbednosti da vojnim putem promene situaciju na liniji razgraničenja u svoju korist", navodi se u saopštenju Kremlja.

- Jasno se vidi želja kijevskih vlasti da prekinu realizaciju Minskog sporazuma, kao i da iskoriste "normandijski format" kako bi sakrili svoje destruktivne korake - rekli su u Kremlju.

Osim toga, ruski predsednik i nemačka kancelarka su se založili za hitno uspostavljanje režima prekida vatre.

Dogovoreni su kontakti ministara inostranih poslova i pomoćnika lidera u "normandijskom formatu" u bliskoj budućnosti, a zatim i razgovori o situaciji na višem nivou.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.02.2017. 14:44
baba hitler izrazila zabrinutost,pazi Boga ti...ma marsh u 3pm volovi
Nedelja 12.02.2017. 21:59
Rukovodstvo Rusije je verovatno u velikoj dilemi, razgovarati ili ne. Ma znaju oni da makrela zna ko napada, kome je kršenje primirja jedina šansa da još malo vlada i još malo ukrade. I da li razgovarati sa nekim ko je baš toliko protiv svog naroda kao što je makrela protiv nemačkog . Ako je verovati ispitivanju javnog mnjenja nemački narod je u nečem najfatalističkiji, najbeznadežniji - stajao je uz Hitlera i trenucima kad je bio opko-ljen Berlin a armije zapadnih saveznika se spojile sa Crvenom Armijom, stajaće,izgleda uz makrelu i kad postane utiskivana manjina u sopstvenoj zemlji, kao recimo Srbi na Kosovu i Metohiji, i sličnim načinom - invazijom islamista. Od detinjstva urodjenu averziju prema Nemcima,kao okupatorima,je zamenilo sažaljenje i pomalo gadjenje-sami su krivi za svoju bednu budućnost( viz odluka suda da teroristički napad na sinagogu je opravdan kao izraz političkog nesalaganja sa politikom Izraela
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online