Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 06.02.2017.
22:34
sputniknews.com, Vestionline A

Ukrajinska vojska konstantno provocira

"Odluka kontakt grupe o povlačenju naoružanja i prekidu vatre u Donbasu nije ispunjena zbog provokacija koje izvode pripadnici ukrajinske vojske", izjavio je stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič.

Youtube/PresTVNews
Ukrajinska vojska optužena za provokacije zbog napada na Mariupolj

Prema Lukaševičevim rečima, na osnovu statistke posmatračke misije OEBS-a, niti je Ukrajina započela povlačenje, niti je prekinuto granatiranje, iako je njihov intenzitet daleko manji nego što je to bio slučaj krajem januara.

Lukaševič je istakao da se prema podacima OEBS-a duž linije razdvajanja trenutno nalazi 37 jedinica teškog naoružanja ukrajinske vojske, što direktno krši odluku kontakt grupe čije je izvršenje trebalo da bude izvedeno 5. februara.

Sastanak kontakt grupe održan je 1. februara u Minsku, a obe strane dogovorile su se da prekinu razmenu vatre, kao i da povuku teško naoružanje sa linije fronta.

OEBS locirao nedozvoljeno naoružanje

"Predstavnici specijalne posmatračke misije OEBS-a u Ukrajini primetili su nedozvoljeno naoružanje u blizini linije razdvajanja na jugu Donbasa", izjavio je zamenik šefa misije Aleksandar Hug.

- Primetili smo da su pojedina mesta, severozapadno od Marijupolja, ponovo postala vruće zone u kojima se koristi naoružanje, uključujući sisteme automatskog naoružanja - rekao je on.

Hug je takođe upozorio da se pozicije zaraćenih strana nalaze suviše blizu jedna drugoj.

Prethodno je predstavnik Ministarstva odbrane samoproglašene Donjecke Narodne Republike saopštio da njihova obaveštajna služba raspolaže informacijom o namerama Ukrajine da sprovede provokaciju granatiranjem Marijupolja.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.02.2017. 23:29
Оvо štо sе pоslеdnjih dаnа dоgаđа u Dоnbаsu је spеciјаlnа, unаprеd isplаnirаnа аkciја. Kiјеvski rеžim žеli dа iskоmplikuје оdnоsе izmеđu SАD i Rusiје. Kiјеv је u strаhu dа ćе Ukrајinа prеstаti dа intеrеsuје SАD i ličnо Dоnаldа Тrаmpа. Niје isklјučеnо dа u zаvеri učsеtvuје i Аngеlа Меrkеl. Čаk је mоgućе dа је оnа bilа iniciјаtоr tе аkciје, sа nаmеrоm dа оnеmоgući ruskо-аmеričkе prgоvоrе. Strаh Еvrоpе niје ništа mаnji оd strаhа Ukrајinе
Nedelja 12.02.2017. 17:34
Draga braco Rusi iz Ukrajine, neka vam svevisnji Bog pomogne da pobedite kijeske naziste. Vi morate da branite vase porodice i svoje rodne krajeve. Niko nema pravo da vam to sve otme i vas unisti. Srbi su uz vas u nasim molitvama....!!!
Nedelja 12.02.2017. 17:34
Draga braco Rusi iz Ukrajine, neka vam svevisnji Bog pomogne da pobedite kijeske naziste. Vi morate da branite vase porodice i svoje rodne krajeve. Niko nema pravo da vam to sve otme i vas unisti. Srbi su uz vas u nasim molitvama....!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online