Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 04.02.2017.
14:36
Tanjug, Vestionline A

Šta je Tramp rekao Juliji Timošenko u lice?

ivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko tvrdi da joj je predsednik SAD Donald Tramp tokom privatnog sastanka na marginama Molitvenog doručka održanog u četvrtak u Vašingtonu, obećao da SAD neće ukinuti sankcije Rusiji, dok se Moskva ne povuče iz Ukrajine.

Reuters
Obećanje Donalda Trampa: Neću ukinuti sankcije Rusima

Sajt Politico.eu, pozivajući se na navode ljudi koji su slušali obraćanja Timošenkove na skupovima "Heritidž fondacije" i "Hadson instituta" održanim posle Molitvenog doručka, prenosi da je Timošenkova održala kratke sastanke sa Trampom i podpredsednikom SAD Majkom Pensom. 

Neimenovana osoba koja je razgovarala sa bivšom ukrajinskom premijerkom nakon njenog sastanka sa Trampom navodi da je Timošenkova "definitivno došla sa malog sastanka oči u oči sa Trampom donekle mirnija u vezi sa celom situacijom". 

Prema tvrdnji Timošenkove, za koju Politico.eu navodi da je sada poslanica koja se protivi predsedniku Petru Porošenku, Tramp ju je uverio da "neće napustiti" Ukrajinu. 

Iako je Tramp u toku predizborne kampanje naveo da bi razmislio o ublažavanju sankcija Rusiji, Timošenkova je rekla da ju je šef Bele kuće uverio da neće učiniti takav potez, sve dok se Rusija ne povuče iz Ukrajine. 

Navodi se da je nejasno je da li je Tramp mislio na povlačenje ruskih snaga sa Krima. 

Timošenkova nije iznela više detalja na dva pomenuta skupa u Vašingtonu, kojima se moglo prisustvovati isključivo uz pozivnicu, bez prisustva novinara.   

Bela kuća negirala izjavu Timošenkove

Administracija američkog predsednika demantovala je informaciju da je Donald Tramp dao garancije Juliji Timošenko da će podržati Ukrajinu, prenosi "Vašington post".

POVEZANE VESTI

Sreda 08.02.2017. 23:15
Јулија Тимошенко, једва 2 % гласача за њу верује да се њен глас чује и поштује чак до Вашингтона. Смешно. Ипак за сваки случај Тромп је одмах побио ову њену изјаву.
Sreda 08.02.2017. 23:16
Ова политичарка није ни била плаћана од Трампа већ од претходне америчке администрације. То што је закувано у Украјини иде на душу њој и Порошенку. Сад је , кажу, Украјина на ивици економског краха и хуманитарне катастрофе. Па изволите господо положите храбро рачун свом народу.
Sreda 08.02.2017. 23:18
Бивша премијерка Украјине Јулија Тимошенко тврди да јој је председник САД Доналд Трамп током приватног састанка на маргинама Молитвеног доручка одржаног у четвртак у Вашингтону, обећао да САД неће укинути санкције Русији, док се Москва не повуче из Украјине.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online