Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 03.02.2017.
10:07
sputniknews.com, Vestionline A

Zaharova o Donjecku: Ovo je sramota za savremenu Evropu

"Moskva smatra varvarskim činom granatiranje Donjecka od strane ukrajinskih oružanih snaga, te akcije narušavaju međunarodne obaveze Kijeva", izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

wikimedia.org/mid.ru
Marija Zaharova je oštro osudila napade u Donjecku koji su izvršeni tokom noći

Komentarišući situaciju u Ukrajini, Zaharova je rekla da "svojim postupcima Kijev ne samo što je prekršio Ženevsku konvenciju, već je prekršio i sve moralne norme uopšte".

- Samo vandali mogu da bombarduju grad koji spava i ubijaju nevine ljude - rekla je Zaharova.

Ukrajinske oružane snage u Donjecku koriste sisteme koji su zabranjeni u okviru Minskih sporazuma, dodala je ona.

- Danas Kijev ne samo što ne izražava nikakvu zabrinutost zbog novog razvoja krize, već se besramno razmeće svojim akcijama u Donbasu, koristeći za to OEBS - dodala je ona.

Zaharova je istakla da čitav svet, koji je pratio tviter nalog koji navodno pripada devojčici iz Alepa, sada ignoriše akcije Kijeva u Donbasu. 

- Ovo je sramota za savremenu Evropu! - rekla je Zaharova i podsetila da je Ukrajina godinama pod zaštitom zapadnih partnera.

Zaharova je izjavila da je u noći 3. februara "Donjeck pretrpeo ogroman raketni napad oružanih snaga Ukrajine, stambena područja su pretrpela desetine napada iz teškog oružja velikog kalibra, uključujući i raketne sisteme ’Uragan‘ i ’Grad‘, nekoliko civila je poginulo, a među ranjenima su i deca".

U utorak se nekoliko ruskih novinara, među kojima i dopisnik RT, predstavnici NTV, "Lajfa" i drugih medija, našlo na udaru artiljerijske vatre ukrajinskih oružanih snaga u regionu Donjecka.

- Duboko smo zabrinuti zbog bezbednosti novinara u tom regionu. Smatramo da je ovaj incident grubo kršenje međunarodnog humanitarnog prava i međunarodnih standarda - izjavila je ona.

POVEZANE VESTI

Petak 03.02.2017. 10:15
krasnaja=lepotica=prekrasna a ne ko one eurupe vrljave mogerini i ostale ne daj Boze pic-ketini ili je ruznoca uslov eurupe i da budes njen izvestavaoc;;;;lepotica josh bonus disa slavenska i pravoslavna zenim bez pitanja ojha i oprem fashisti your time your ending time its bec-ome
Petak 03.02.2017. 10:15
krasnaja=lepotica=prekrasna a ne ko one eurupe vrljave mogerini i ostale ne daj Boze pic-ketini ili je ruznoca uslov eurupe i da budes njen izvestavaoc;;;;lepotica josh bonus disa slavenska i pravoslavna zenim bez pitanja ojha i oprem fashisti your time your ending time its bec-ome
Petak 03.02.2017. 10:50
eu-jo kur-vetina o postenju dok im ussra niggersi hebbu u prrkno splitske lepotice buahaha eu-yo spojeno je volovska zabrana reciju buahahahaha
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online