Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 16.01.2017.
18:01
N. Jokić - Vesti A

Od zemljaka napravio roba

Stanovnici Gonfarona, sela na jugu Francuske, u šoku su posle saznanja da je njihov komšija pod pseudonimom Žan (31), poreklom iz Srbije, mesecima zverski mučio zemljaka kojeg je doveo u Francusku da bi radio za njega, a na kraju ga je pretvorio u roba!

Van Maten
Terasa na kojoj je žrtva spavala

Monstrum je sada u pritvoru zbog sumnje da je "drugog čoveka tretirao kao roba i da ga je mučio", a na teret mu se, takođe, stavljaju ucenjivanje kao i nasilje prema svom detetu od četiri godine i nevenčanoj supruzi. Zbog svega ovoga preti mu kazna doživotnog zatvora.

Francuski mediji izveštavaju da je Srbin iz Gonfarona u novembru 2015. doveo zemljaka da radi u njegovom građevinskom preduzeću. Odnosi su im se pogoršali posle izvesnog vremena kada su poslovi krenuli nizbrdo. Žan je tada počeo za sve da krivi radnika iz Srbije, zbog čega mu je uskraćivao hranu i toliko ga izgladnjivao da je nadničar, pišu mediji, izgubio 40 kilograma!

- Žan bi prosuo komade razbijenog stakla na sto, zatim bi prisilio žrtvu da na to položi ruke udarajući ga šipkom po njima. Sečivom mu je nanosio povrede po celom telu i terao ga da spava na balkonu na slami. Pretio je radniku da će mu Žanovi ljudi ubiti majku za 200 evra - ispričala je Žanova nevenčana supruga.

Posle boravka u bolnici, žrtva, kojoj su mediji dali pseudonim Antonije, prešla je kod oca u Montelimar, grad udaljen četiri sata vožnje severno od Gonfarona. Otac je rekao da je Antonije živeo s majkom u Srbiji i da je posumnjao da nešto nije u redu kada je video njegove fotografije na Fejsbuku.

Dve verzije

O Antonijevom spasavanju u medijima postoje dve verzije. Prema jednoj, Žanova supruga je nagovorila muža da žrtvu prebaci u bolnicu gde su lekari, navodno, odmah shvatili da je reč o teškom zlostavljanju i pozvali policiju koja je 4. januara uhapsila Žana. Prema drugoj verziji, Žan je uhapšen jer ga je prijavio komšija.

- Bio je toliko mršav da sam pomislio da se drogira - rekao je otac za medije.

On je dodao da je zvao sina telefonom, ali da ovaj nije mogao slobodno da govori jer nikada nije bio sam. Sin mu je jednom prilikom rekao: "Dođi ovamo, ako si čovek" da bi ga isprovocirao da dođe. Otac je, međutim, došao tek kada mu je policija zakucala na vrata.

- Bio sam u šoku kada sam ga video u bolnici. Bio je sav polomljen i izranjavan - ispričao je otac za "Var maten".

Svedočenje supruge

Mučiteljeva supruga posvedočila je da je Žan svakodnevno tukao Antonija.
- Sečivom ga je povređivao po nogama i terao ga da briše krv, a ako ne bi dobro izbrisao, tukao bi ga opet - ispričala je za "Var maten" monstrumova nevenčana supruga koja je takođe srpskog porekla.
- Nisam više mogla da gledam tog čoveka kako umire i rekla sam Žanu da učini nešto, ali je on rekao da ne može ništa da učini - ispričala je žena i dodala da je i sama s detetom trpela Žanovo nasilje.
 
Ponedeljak 16.01.2017. 22:14
Zasto se ne objavie imena ili bar inicijali i mjesto odakle je "mucitelj". Jesu li oni "zasticeni svjedoci" ili je ovo neka izmisljotina.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online