Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 12.01.2017.
18:01
S. Janković - Vesti A

Zbrisati sve Soroševo!

Sve organizacije civilnog društva koje finansira milijarder Džordž Soroš treba da budu "zbrisane" iz Mađarske, izjavio je potpredsednik vladajuće partije Fides Silard Nemet.

commons.wikimedia.org/Harald Dettenborn
Hoće li ga mere zaustaviti: Džordž Soroš

Mađarski premijer Viktor Orban ranije je rekao da nevladine organizacije dobiju novac iz inostranstva kako bi "organizovali priliv izbeglica i podstakli migraciju".

Nemet je na konferenciji za novinare rekao da Soroš "gura veliki svetski kapital i s tim u vezi političku korektnost u Mađarsku", a da se nevladine organizacije koje finansira mešaju u politiku, preneo je sajt HirTV.

Pod lupom

"Ove organizacije moraju da budu potisnute svim raspoloživim sredstvima i ja mislim da moraju da budu zbrisane. Mislim da su međunarodni uslovi sada pravi za to pošto je izabran novi predsednik SAD", rekao je Nemet.

Rojters navodi da niko u Soroševom fondu nije bio dostupan za komentar, a portparol mađarske vlade Zoltan Kovač je u odgovoru na pitanje britanske agencije upućeno mejlom odgovorio da kao poslanik i potpredsednik Fidesa Nemet zastupa isto stanovište.

Kovač je, međutim, ukazao da je stav mađarske vlade izneo premijer Orban u intervjuu objavljenom na sajtu 888.hu u decembru kada je rekao da će Soroš biti "istisnut" iz svake evropske zemlje i da će nevladine organizacije biti pod lupom kako bi se videlo čije interese predstavljaju.

Nedavno je u balkanskoj štampi objavljena lista najmračnijih tajni američkog milijardera, jednog od najkontroverznijih i najmoćnijih ljudi na planeti.

Kiks sa Hilari

Za one koje služi i one koje sam plaća, on je navodni "borac za demokratiju i heroj istočne Evrope", dok je za druge "najgori čovek na svetu", zato što širom sveta finansira i nameće drugima ono što ne valja.

Mućke

Pošto je otkriveno da je zaradio više od 13 milijardi dolara izbegavanjem poreskih obaveza, američke vlasti su promenile zakone i naredile Sorošu da plati 6,7 milijardi dolara zaostalih poreza. On je odgovorio tako što je preselio sav taj novac u Irsku.

Uoči novembarskih predsedničkih izbora u Americi otkrivene su njegove veze sa neuspelom kampanjom Hilari Klinton, a otkriveno je i da je vlasnik mašina za glasanje u 16 američkih saveznih država.

Kriv je za uništenje Engleske banke, pogoršanje malajske krize, razaranje tajlandske banke, trošenje novca na politiku, uz druge skandale...

Njegov Fond za otvoreno društvo poslednjih osam godina finansira čitavu mrežu tajnih organizacija koje pokušavaju da utiču na američku politiku.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.01.2017. 21:43
Gospodine Nemet po istom apelujem da se uradi i u Srbiji.Bravo za Vas!
Četvrtak 19.01.2017. 16:16
Када ће и српска влада да учини то исто? Тзв. невладине организације су Србима учиниле много више зла него Мађарима.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online