Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 04.01.2017.
14:14
www.dw.com, Vestionline A

Dojče vele: "Putin će prevariti Trampa"

SAD i Rusija već 25 godina održavaju diplomatske odnose, koji su uglavnom hladni. Budući američki predsednik Donald Tramp želi da to promeni, ali neki upozoravaju da će ga Vladimir Putin prevariti, piše "Dojče vele".

Reuters - fotomontaža
Vladimir Putin i Donald Tramp

Tramp je ruskog predsednika Putina okarakterisao kao "vrlo pametnog". To se desilo nakon što je Putin odlučio da ne uvodi nikakve kontramere na izgon 35 ruskih diplomata iz SAD. Tramp je i pre toga više puta izrazio divljenje ruskom predsedniku i njegovoj autoritarnoj politici i stilu vladanja. To je razljutilo mnoge ljude u SAD.

- Ali, u očima mnogih, još veću težinu ima Trampova izjava da hoće da sarađuje sa Rusijom u borbi protiv terorizma. Za Trampa najveća opasnost, kada se radi o islamističkom teroru, dolazi iz Sirije. Tamo Islamskoj državi treba izvući tlo pod nogama - kaže Sebastijan Fejok, naučni saradnik u Nemačkom društvu za spoljnu politiku, trustu mozgova sa sedištem u Berlinu.

- Sadašnja vlada sa Barakom Obamom odbila je da sarađuje sa Rusijom jer ruski predsednik, ne obazirući se na gubitke, potpomaže sirijski režim. Tramp se još za vreme predizborne kampanje jasno distancirao od Obamine vlade. Na osnovu Trampovih izjava može se zaključiti da mu je verovatno svejedno kojim metodama Rusija podržava sirijsku vojsku - kaže Fejok.

Tramp hoće da sve radi drukčije. On je čovek koji pravi dilove, kako je sam rekao, a Putin je takođe zainteresovan za dobar dil, pa će se, kaže, njih dvojica već dogovoriti. Trampova retorika u vezi sa Rusijom je izazvala nelagodnost političkih komentatora u SAD, koji kažu da bi on mogao da bude treći predsednik uzastopce kojeg predsednik Putin vuče za nos i da će na kraju Rusija prevariti SAD - kaže politikolog Fejok. 

Sličnu opasnost vidi i Folker Vajksel, urednik časopisa "Istočna Evropa". "Dan raskola će doći", predviđa Vajksel. On smatra da lična prijateljstva nemaju veliki uticaj na politiku. Vajksel može da zamisli da će sledeći ruski korak biti testiranje kako se Tramp odnosi prema baltičkim zemljama.

- U trenutku kada Tramp povuče crvenu liniju, prividno približavanje će biti okončano. Odlučujuće je ono što će se dotle dešavati - smatra ovaj nemački analitičar.

POVEZANE VESTI

Subota 07.01.2017. 21:14
Замјена теза !!! Путин неће преварити Трампа већ ће Трамп покушати да обмане Путина. Трамп је на чело америке постављен као "тројански коњ" намијењен Путину, тј. да покуша да "опусти" Путина да би Русију неспремну увикли у рат. Трамп глуми неки заокрет у америчкој глобалној политици а у ствари тајно се кују планови за америчку доминацију свијетом. У ту сврху мораће војно да поразе Русију, али то је немогуће. Трамп ће покушати да заваду Русију и Кину, и већ то и покушава вербалним нападима на Кину.
Subota 07.01.2017. 21:15
Добро и знамо ко су преваранти и то највећи на свету. Путин неће допустити Британцима и Американцима, као ни Немцима да га преваре и удариће им контру, као и обами и садашњој екипи бирократа из Брисела, Берлина, Лондона, Париза... - ту конру ће они, лузери као и Обама - назвати "превером".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online