Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 31.12.2016.
10:51
Tanjug, Vestionline A

Vašington post: Ruski hakeri prodrli u električni sistem SAD

Šifra povezana sa ruskim hakerskim napadima otkrivena je u Vermontu, i može ukazati na ranjivost američkog električnog sistema, piše Vašington post, a prenosi AFP.

pixabay.com
Vašington post potvrdio da su Rusi ipak hakovali sistem SAD putem ubacivanja virusa-šifre

Šifra otkrivena u sistemu te severoistočne američke države nije poremetila rad sistema, saopštili su zvaničnici SAD i dodali da je šifra poznata pod nazivom "Grizlijeva stepa".

O tom otkriću obaveštena je vlada, a to se desilo zahvaljujući pronalasku virusa u laptopu koji nije bio direktno povezan sa električnim sistemom, zbog čega je izolovan.

Kako se navodi, zvaničnici još nisu otkrili zašto su Rusi napali baš taj sistem, ali moguće je da se radi o probi kojom su Rusi hteli da provere koliko mogu da prodru dalje u druge sisteme.

U decembru 2015. zapadna Ukrajina je ostala bez struje zahvaljujući sajber napadu, za koji su okrivljeni Rusi, a u ovonedeljnom izveštaju američkih vlasti je navedeno da su ruske obaveštajne agencije u prethodne dve godine "gađale" mejlove demokrata virusima što se nastavilo i tokom predsedničkih izbora u novembru.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.01.2017. 21:38
Jadna usa, nema hakere, nema narko i mafijaške kl-anove, a svi drugi imaju i to sa nacionalnim predznacima......
Sreda 04.01.2017. 21:39
Ovim demokratama u SAD se sada prividjaju Rusi na svakom cosku. Isto kao sto su se, od 1917. godine, krupnim kapitalistima na Zapadu i izbeglicama iz Rusije koji su bili antikomunisticki nastrojeni, prividjali boljsevici na svakom cosku ili kao sto su se ljudima u SAD posle Drugog svetskog rata u vreme senatora Makartnija svuda prividjali komunisti i drugi levicari! To se zove paranoja!
Sreda 04.01.2017. 21:42
Busni su kao sir, svi njih napadaju a oni jadni imaju dokaze koje nikome ne pokazuju. Bez dokaza uvode odmazde I sankcije, bombarduju, optuzuju, prave adhok "medjunarodne sudove".... Ali realnost je drugacija, njihovi prislusni sistemi su svuda, slusaju I prate prijatelje I neprijatelje, precednike, vlade, narode. U svim sverama politickog zivita "drugih" se mesaju, ucestvuju u kampanjama protiv jedne starne zarad druge koja obicno treba da sluzi njihove interese. Stvaraju zavisnike u ljudima na svim stranama sveta, np.: secerni proizvodi, genetski modifikovani proizvodi, software programi koji obavezno traze licne podatke ili ih sami pokupe pri instalaciji, ima jos tih primera. Prodaju "NATO sigurnost " kroz koalicije, zapadne I neke istocne a pri tome sire svoj uticaj po planeti! Nadam se da sve strahote koje smo doziveli kao I drugi narodi najzad pod novom americkom administracojom ce nestati, da se nas ostave na miru pokrenemo valastiti oporavku I zastitimo sebe I planetu na kojoj zivimo. Moze se mnogo napisati ali ponavljam pitanje, imaju li oni ista lepo i ljudski u sebi?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online