Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.12.2016.
03:00
Index hr, Vestionline A

Policija kod Amrija pronašla jednu stvar koja je izazvala novu uzbunu

Najtraženija osoba u Evropi, osumnjičeni za napad u Berlinu Anis Amri, ubijen je u predgrađu Milana pošto je zaustavljen zbog rutinske kontrole. Pre nego što će raniti jednog policajca, i biti ubijen od drugog, Amri je, pisali su svetski mediji, vikao "Alahu Akbar", odnosno, "Bog je velik" u prevodu.

Reuters
Ubica kod sebe nije imao mobilni telefon

Ipak, italijanska policija je objavila da Amri ipak nije vikao to već je, pre nego što će početi da puca, urlao "policijski gadovi". 

Osim toga, policija je objavila da je Amri upucan dvaput i to trenutak pre nego će po drugi put upucati već ranjenog policajca. Policajac Kristian Movio lakše je ranjen jer ga je Amri pogodio u pancir koji je zaustavio metak. 

Policajci su Amrija zaustavili na železničkoj stanici.. Prišli su mu potpuno nesvesni o kome se radi i zatražili mu dokumente. Umesto dokumenata, Amri je iz zadnjeg džepa pantalona izvadio 22-kalibarski pištolj. Pošto je ubijen, Amri je pretresen. Kod sebe je, objavila je policija, imao "nekoliko stotina evra u kešu". Zanimljivo, kod sebe nije imao nikakav mobilni telefon, piše Daily Beast.

Reuters
Skupljanje dokaza na licu mesta

Slučajnost ili ne?

Ono što je jako zanimljivo i nejasno je činjenica što je Amri zaustavljen na mestu koje je svega par kilometara udaljeno od mesta odakle je krenuo kamion koji je Amri iskoristio kao oružje u Berlinu.

Policija za sada ne vidi nikakvu povezanost, a šef talijanske obaveštajne službe kaže da bi sve mogla da bude čista slučajnost. Nema nikakvih dokaza da je Amri bio u blizini kad je kamion napunjen čeličnim šipkama napustio Italiju. 

Kod sebe je Amri imao i kartu za voz iz Francuske. Na stanici je bio sam i policija nema razloga da veruje da je bio sa nekim u društvu. 

Reuters
Šta su to Nemci propustili?

Propusti nemačkih službi brinu javnost

Amri se vratio u Italiju, jedinu zemlju EU u kojoj je duže vreme živeo. Ali policija ne veruje da je planirao novi napad. Verovatnije im je, kažu, da je želeo da nađe sigurnije utočište i skloni se iz javnosti.

Zasad su glavna pitanja gde je do sada bio i da li je sreo nekoga u francuskom Turinu, gradu koji je bio polazišna tačka voza kojim je stigao u Italiju. Upravo taj francuski deo njegovog puta iz Nemačke do Italije zabrinjava obaveštajce jer u Francuskoj ima jako velik broj radikalnih islamista.

Prošlog meseca u Francuskoj je zaustavljen planirani napad na Diznilend. Policajci se boje da je Amri bio u kontaktu s nekim u Francuskoj i lako je verovatno da će tom delu puta posvetiti veću pažnju. 

Direktor antiterorističke jedinice grada Milana Alberto Nobili rekao je da su bili zabrinuti da bi Amri mogao da se vrati u Italiju. S druge strane, njihove nemačke kolege bile su uverene da se Amri još uvek skriva negde po Berlinu. Svakog dana sve su vidljiviji propusti nemačkih vlasti, a to je nešto što itekako zabrinjava tamošnju javnost.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online