Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 09.12.2016.
18:11
Vestionline A

Sirijska armija kontroliše 93 odsto teritorije Alepa

Od terorista su oslobođene 52 četvrti istočnog Alepa, pod kontrolom sirijske vojske je 93 odsto teritorije grada, rekao je na konferenciji za medije načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Vojske Rusije general-potpukovnik Sergej Rudskoj.

Reuters
Razbijeni teroristi, Alepo skoro potpuno oslobođen

- Kao rezultat uspešne ofanzive protiv militanata oslobođene su 52 četvrti istočnog Alepa. Samo u poslednja četiri dana teritorija pod kontrolom pobunjenika smanjena je na trećinu. Pod kontrolom sirijske vojske nalazi se 93 odsto teritorije grada - izjavio je Rudskoj.

On je dodao da je Alep dobrovoljno napustilo više od hiljadu boraca, od kojih je 953 amnestirano, a prema ostalima se sprovode bezbednosne provere. Ranije je ruski Centar za pomirenje sukobljenih strana u Siriji saopštio da su tokom prethodna 24 časa iz delova Alepa pod kontrolom terorista izašle 10.724 osobe, među kojima 4.015 dece.

Rudskoj je rekao da na ovaj način sirijska vlada u potpunosti ispunjava svoje obaveze za povratak u civilni život pripadnika nelegalnih oružanih grupa. Pripadnici "umerene opozicije“ mučili civile u Alepu Stanovnici Alepa koji su pobegli od terorista tvrde da su pripadnici "umerene opozicije“ mučili i vršili pogubljenja, i Rusija dokumentuje ove zločine, rekao je Rudskoj.

On je rekao da će se uz pomoć ruskog Centra za pomirenje i predstavnika raznih nevladinih organizacija nastaviti sa pružanjem najveće moguće bezbednosti za izlazak civila iz delova Alepa koje drže pobunjenici.

- Civili koji su pobegli od terorista ispričali su o novim zločinima koje su počinili ekstremisti takozvane ’umerene opozicije‘ u istočnim delovima Alepa. Potvrđene su činjenice o zlostavljanju, mučenju, javnim pogubljenjima, kao i bezobzirnom ubijanju stanovništva - rekao je na Rudskoj. On je istakao da su zločine terorista u istočnim delovima Alepa dokumentovali oficiri ruskog Centra za pomirenje.
 

POVEZANE VESTI

Subota 10.12.2016. 08:02
Ajd sad Rusi da li Amerika naoruzava - OPOZICIJU ( koju vi nazivate teroristima ) ili ISIS koji su vasi ZEMLJACI (95% boraca tkzv. Islamske Drzave su Cerkezi , Baskiri , Cuvasi , Udmurti , Jakuti , Tivi , Altaji , Ceceni , Dagestanci .... ruske gore list ) ? Nego , gle cuda , njima ni dlaka sa glave da fali !!! ??? Rusi nijedanput da bombarduju Rakku (tkzv. glavni grad tkzv. Islamske Drzave - "centar Sirije") tj. ISIS-ovce ali zato sravnise Alepo (borci Asadove opozicije) sa zemljicom crnom !!! ??? Putinov krvavi pir je trajao sve dok se podmukla SOTONSKO-KREMALJSKA PIJAVICA nije dovoljno decje krvi napila !!! Vuce inspiraciju vampir od svojih predaka Ivana Groznog i deda Staljina !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online