Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 06.12.2016.
12:11
Vestionline, rs.sputniknews.com A

"Granatiranje bolnice u Alepu bilo ciljano, borci imali koordinate"

"Militanti su ciljano gađali rusku bolnicu u Alepu, imali su koordinate", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Tanjug/AP
Ruski vojnik na mestu gde se nalazila mobilna bolnica koja je uništena u napadu

Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov izjavio je u ponedeljak da su borci tzv. sirijske opozicije izveli napad na rusku mobilnu vojnu bolnicu u Alepu. U napadima su poginula dva ruska vojna medicinska radnika, a jedan je ranjen.

- Napad se dogodio i bio je ciljan. To ukazuje da su militanti koji su izvršili napad imali odgovarajuće koordinate - istakao je Peskov.

Kako je rekao Peskov, Kremlj žali zbog "više nego skromne" reakcije Zapada na napad bolnice u Alepu Rusija praktično sama pokušava da pruži humanitarnu pomoć stanovnicima Alepa i žali što je međunarodna zajednica, uključujući i SAD, više nego skromno reagovala na granatiranje ruske bolnice.

- Mi veoma žalimo što međunarodna zajednica, uključujući i naše partnere u Americi, više nego skromno reaguje na tragediju koja se dogodila u granatiranju naše bolnice u Alepu. Veoma nam je žao što ruska strana sada praktično sama pokušava da pruži humanitarnu pomoć onim stanovnicima koji dolaze iz istočnog Alepa, bežeći od militanata. Pozdravili bismo proaktivniji pristup naših zapadnih partnera u ovom kontekstu - dodao je Peskov.

Da je napad na rusku vojnu bolnicu u Alepu predstavljao je planiranu akciju, poručio je i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na konferenciji za medije posle sastanka sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Torbjornom Jaglandom u Moskvi.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.12.2016. 22:16
Kratki kurs o SAD & teroristima. Prvo je Dzimi Karter "Mirotvorac" potpisao dekret da talibani, koje je on stvorio protiv SSSR-a, nisu vise teroristi i da im se pruza sva moguca pomoc. Zatim je Ronald Regan proglasio "borcima za slobodu", kada se na jednoj konferenciji za stampu slikao sa jednim bradatim teroristom. Zatim su dinastija Bus, Sr. & Jr., naoruzavali teroriste, a treninge organizovali preko Pakistana. Treba li reci da je kikiriki plantazer Karter za to dobio Nobela (kao i Obama za ISIS, unapred), a Pakistan atomsku bombu, unapred - kao avans.
Četvrtak 08.12.2016. 22:18
Аmeri navikli nešto sa bolnicama.....u Iraku pob-iju decu u bolnicu ,u avganistanu izbombarduju bolnice,tutaju plaćenike u Siriji da se kriju u bolnicama da bi krivili Ruse.A sada pošto ništa ne pali oficijalno Rusku bolnicu napadnu. Olbrajt je za njeno vreme rekla reporterke da je vredno pobiti 500.000 dece u Iraku.Inače sve je legitimno da se suzbije domaćin i da se uspostavi tuđa vlast sa marionetskom demokratijom.To ameri i evropljani rade u velikom stilu.
Sreda 07.12.2016. 04:47
fotomontaza , pokusaj prikrivanje istine !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online