Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.12.2016.
17:28
Vestionline A

Melanija Tramp preti Slovencima: Prestanite zarađivati na mom imenu

Otkad joj je suprug postao novoizabrani predsednik SAD-a, Melanijino ime počelo se uveliko koristiti u njenom rodnom gradu, piše Politiko.

Reuters
Melanija Tramp rešila da stane na kraj nedozvoljenoj upotrebi svog imena

Ta je pojava toliko eskalirala da je Melanija Slovencima poručila da prestanu da koriste njeno ime.

Otkad je Tramp pobedio na izborima, Slovenci su Melanijino ime počeli da lepe na sve redom - od poslastica do meda. U njenoj rodnoj Sevnici tako se turistima i stranim novinarima nudi med "Iz Melanijinog kućnog vrta".

Ipak, čini se da stanovnici Sevnice polako moraju da se oproste od novootkrivenog načina zarađivanja. Melanija Tramp, nekad Melanija Knavs, angažovala je advokatsko društvo kako bi upozorila lokalno stanovništvo da ne smeju da koriste njeno ime i lice za komercijalne upotrebe bez njenog pristanka.

Akdvokati iz firme Pirc Musar & partneri objavili su upozorenje u kojem stanovnicima poručuju da se radi o kršenju slovenskog zakona o autorskim pravima, kao i da ne smeju da stavljaju Melanijino lice na oglasne plakate i proizvode.

- Ovo je nedolična finansijska eksploatacija i kršenje autorskih prava - kaže Nataša Pirc Musar, direktorka advokatske kancelarije, za Politiko.

Melanijini advokatii informisali su stanovnike njenog rodnog grada kako budno motre situaciju i da će joj sve potencijalne prekršaje i prijaviti.

- Prvo smo hteli da upozorimo javnost, a sada očekujemo da prestanu s tom praksom - dodaje Pirc Musar.

"Slatka" Melanija

Bruno Vidmar, vlasnik picerije Rondo u Sevnici, kaže kako ga ne brinu pravne pretnje. Otkad je Tramp izabran za novog predsednika, posao mu je uvećan za 20 odsto.

Ističe kako je to delom zbog novog deserta, koji je nazvao Melanija. Radi se o musu od maskarponea i jagoda.

- Mi smo prvi to smislili, mnogi novinari došli su u restoran kako bi probali desert, a posle objava na Fejsbuku i Tviteru postao je viralan - dodaje Vidmar i kaže kako mu je advokat rekao da nema razloga za brigu - sve dok ne koristi njeno lice.

Nuša Vidmar pak prodaje tortu posvećenu Melaniji, od bele čokolade s orasima i jestivim zlatom.

- Gledali smo je i hteli smo da napravimo nešto lepo poput nje - rekla je.

- Hteli smo da joj iskažemopoštovanje, nije se radilo o pokušaju privlačenja ljudi. Ako Melanija smatra da je torta uvredljiva, odmah ćemo da je uklonimo - zaključila je.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online