Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 17.11.2016.
21:47
Vestionline, Sputniknews.com A

Moskva započela kontakte sa Trampovim timom

Rusija je započela kontakte sa ljudima koji bi mogli da uđu u tim novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa i nada se da će nova američka administracija imati novi pristup prema Siriji koji će omogućiti da se efikasnije rešavaju problemi, izjavio je zamenik ruskog ministra inostranih poslova Mihail Bogdanov.

Reuters
I dalje razgovaraju o svim pitanjima: Džon Keri i Sergej Lavrov 

- Nadam se da će se održati važan i konstruktivan razgovor ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i američkog državnog sekretara Džona Kerija. Ovo je prekretnica kada dolazi novi tim novoizabranog predsednika Donalda Trampa. Mi sada u Vašingtonu počinjemo kontakte sa ljudima koji će verovatno pomagati novom predsedniku - istakao je Bogdanov.

On je dodao da je ovaj prelazni period koji će trajati do inauguracije novog predsednika SAD krajem januara "veoma odgovoran".

- Nadamo se da će odlazeća i dolazeća administracija poći od činjenice da bez Rusije ne može da se reši problem i mi smo spremni za otvoren dijalog. Nadamo se da će se pojaviti novi pristupi koji će omogućiti da se efikasnije reše ova pitanja na usaglašen način - rekao je zamenik šefa ruske diplomatije.

Lavrov i Keri će u Limi razmatrati humanitarne probleme u Siriji

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri će na sastanku u Limi raspravljati o čitavom nizu pitanja vezanih za Siriju, uključujući i koordinaciju zajedničkih napora i rešavanje humanitarnih problema, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov. Očekuje se da će susret Lavrova i Kerija na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APES) u Peruu biti održan u noći između 17. i 18. novembra.

- Oni će razmatrati o svim sirijskim pitanjima. Mislim da će imati vremena da razgovaraju o svim pitanjima u vezi sa Sirijom: i borbu protiv terorista i našu koordinaciju na tom planu, humanitarne probleme i pitanja političkog rešavanja - rekao je Bogdanov novinarima.

POVEZANE VESTI

Subota 19.11.2016. 23:35
Po mom misljenju Amerika i Rusija imaju dva realna puta.Prvi je da uspostave potpunu ravnotezu u Svetu, kao nekada gde ce dalja buducnost Planete zavisi od ravnoteze straha(koji je modifikovan u blazi oblik,jer Rusija nije vise komunisticka) i teske uzajamne konkurencije na svetskoj pijaci pre svega oko energije i Prirode.Drugi put je mnogima neverovantan ali doci ce vreme kad ce i on biti aktuelan.To je da se Amerika prihvati Rusiju kao pravog prijatelja i saradnika i integrise je( bez ljubomore i istorijskih trauma) u EU.To jest, Rusiju prihvati kao zapadnu zemlju.Treci put je nemoguc,bar za sadasnji istorijski trenutak.To jest da Rusija i SAD-ve uniste svoje atomske potencijale i jednom za svagda otklone omcu oko vrata Planete Zemlje.Ne zato sto ne mogu da se dogovore nego kad bi im to i uspelo svaki malo obrazovaniji, belosvetski inzinjer, danas moze da smandrlja atomsku bombu!Nazalost atomsko oruzje, danas, je jos uvek balans staha i ravnoteze.Zato je put ka buducnosti uzan !!!
Subota 19.11.2016. 23:36
Zavšeni predsednički izbori u SAD, i najavljene promene, koji su svetu poslužili za očarenje i razočarenje, su sasvim normalne promene koje nastaju pri jednom svršetku. Amerika je njoj predanu misiju završila. Pobedila je komunizam, i može polako da ide u „penziju“. Kina i Rusija najveće komunističke zemlje, postale su veći kapitalisti od Amerike, što je bio smisao i misija Amerike. Sada je Amerika samo partner i konkurent, na globalnom svetskom tržištu ravnopravnih kapitalista. Kad nastanu potrebe zbog opasnosti komunizma, opet će se stvoriti neka jaka Amerika. Ukoliko, bi u ovom svetskom stanju došlo do Velikog rata, onda sigurno ne, zbog i iz ideala, nego radi pohlepe.
Subota 19.11.2016. 23:37
Nema danas alternative u svetu ovi je borba dva kl-ana u svetu. Svi ovi igrači koji i slave i koji su poraženi, ISTI su. Ovo je sledeća podvala narodu a kapitalistima i političarima koji su u tome da se igraju sa njima. Za sigurno da se ne može reći da je Tramp ili Rusija i sve ostale zemlje gde su njihovi vladari i tekako plivali i dobro prosperirali u sistemu na koji sada pljuju. Narod je opet taj koji je prevaren i obmanut. Ponovo jedna od se-rija i spektakla i rijalitija za narod, - kako nisu Klintonovi bili dobri za sigurno neće bit ni ovo što sada imamo a pogotovo što se predstavlja, idealna perfektna alternativa, Tramp- Putin. Ovo danas je borba dva klana u svetu, istih političara i kapitalista koji su se zbog pohlepe i prokletstva i nadmoći, podelili u dve grupe. Ovaj haos i protesti u Americi koji su danas protiv Trampa ista stvar i situacija desila bi se i da je Hilari pobedila, isti scenario uradio bi i Tramp, ovo što se dešava u Americi svakako da je bilo isplanirano.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online