Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 14.11.2016.
19:51
Vestionline, Informer.rs A

Tramp ide kod Putina na Krim?!

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp mogao bi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom prvi put da se sretne na Krimu, otkriva izvor blizak milijarderu za američke medije.

Youtube/Yugoslav
Da li će susret dva lidera promeniti svet? Donald Tramp i Vladimir Putin 

On podseća da je Tramp najavio pomirenje s Rusijom i da bi put na Krim bio najbolji pokazatelj da to zaista i želi.

Povlači NATO trupe

Kako izvor blizak Trampu kaže, republikanac je rešen da po svaku cenu prekine novi hladni rat koji je započela administracija Baraka Obame.

- Sasvim sigurno će jedna od prvih stvari koje Tramp bude uradio kad uđe u Belu kuću biti ugovaranje susreta sa Vladimirom Putinom. Nije isključeno da će mu ponuditi da se nađu baš na Krimu, koji je od 2014. ponovo deo Rusije. To bi bio svojevrstan gest dobre volje i način da Tramp pokaže koliko mu je stalo da poboljša odnose sa Moskvom. O tome već razgovara sa svojim savetnicima - objašnjava izvor blizak novom predsedniku SAD.

Prema njegovim rečima, to ne znači da bi Tramp automatski priznao Krim kao deo Rusije.

- To zavisi od toga kakav odnos budu napravili Putin i Tramp - tvrdi blizak saradnik republikanca.

Osim toga, ruski mediji pišu da bi Tramp, zarad poboljšanja odnosa sa Moskvom, mogao da povuče i NATO trupe, koje se trenutno nalaze na samoj granici Rusije.

- Novi američki predsednik već je rekao da je NATO zastarela organizacija. Ona je, prema njegovom mišljenju, napravljena kako bi se suprotstavila Sovjetskom Savezu. Stalno je kritikovao Alijansu što se umesto Rusiji ne suprotstavlja Islamskoj državi (ID). Zato što u Rusiji ne vidi pretnju postoji mogućnost da Tramp povuče vojsku zapadnog vojnog saveza sa ruskih granica. Putin će sasvim sigurno to i tražiti od njega već prilikom prvog susreta - pišu ruski mediji pozivajući se na izvore bliske Kremlju.

Da bi Tramp mogao da povuče NATO trupe sa ruskih granica, smatra i Putinov portparol Dmitrij Peskov.

- Rusija ima dovoljno strpljenja da novi predsednik SAD Donald Tramp shvati na koji način se treba baviti spornim pitanjima između Moskve i Vašingtona. Jedan od načina na koji bi Tramp mogao da doprinese u izgradnji poverenja sa Rusijom jeste da ubedi NATO da uspori svoju ekspanziju ili da povuče svoje snage kod ruskih granica. To bi dovelo do neke vrste popuštanja u Evropi - smatra Peskov.

Obrt u Siriji

Istovremeno, ruski senator Aleksej Puškov izjavio je da će Donald Tramp prekinuti podršku takozvanoj umerenoj opoziciji u Siriji.

- Tramp namerava da uskrati podršku takozvanim umerenim borcima u Siriji, u čijim redovima se zapravo nalaze teroristi. Pritisak protiv tog plana biće ogroman, i unutar SAD i spolja - napisao je Puškov na Tviteru.

On je dodao da Tramp već vidi kako se "figure iz političke elite SAD okupljaju da bi s bokalima viskija u rukama razgovarali kako da mu ne dozvole da učini ono što je zamislio".

Inače, Tramp je tokom predizborne kampanje i u svom prvom govoru nakon pobede na predsedničkim izbora najavio poboljšanje odnosa sa Rusijom. Stalno je govorio da je Putin veliki lider i da želi da s njim bude prijatelj.

S druge strane, ruski predsednik je prvi među svetskim liderima čestitao Trampu pobedu i izrazio nadu da će njih dvojica dobro sarađivati.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.11.2016. 00:56
Pametan covek. Na Krimu ima svasta mocno da vidi i pored cara Putina.
Sreda 16.11.2016. 22:15
Русија има довољно стрпљења да нови председник САД Доналд Трамп схвати на који начин се треба бавити спорним питањима између Москве и Вашингтона. Један од начина на који би Трамп могао да допринесе у изградњи поверења са Русијом јесте да убеди НАТО да успори своју експанзију или да повуче своје снаге код руских граница. То би довело до неке врсте попуштања у Европи
Utorak 15.11.2016. 04:11
Sta se desava , ne treba rusofilskim pomodarima vise Putin , sad se "zaklinju" Trampu !?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online