Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 12.11.2016.
16:53
Sputnjik, Vestionline A

Zavera protiv Trampa: Proteste u Americi finansira Džordž Soroš

Neke od demonstracija protiv Trampa u SAD organizovale su grupe koje sponzoriše simpatizer Hilari Klinton i milijarder Džordž Soroš.

Reuters
Američke elite su se uplašile za svoju poziciju pa žele da protestima isprepadaju Trampa

Među imejlovima šefa izbornog štaba Klintonove Džona Podeste, koje je objavio "Vikiliks", nalazi se strateški dokument u kojem se pominje organizacija "Muvon.org" (MoveOn.org/Napred), koju podržava Soroš, kao i organizovanje i finansiranje najnižih slojeva te organizacije. "

Muvon.org“ izdala je saopštenje u sredu popodne o protestima, u kojem je pisalo da se "stotine Amerikanaca i desetine organizacija mirno okupilo ispred Bele kuće i u gradovima širom SAD kako bi nastavilo sa borbom protiv mizoginije, rasizma, islamofobije i ksenofobije". ​

"Večeras će hiljade Amerikanaca biti na stotinama mirnih okupljanja u gradovima i mestima širom zemlje, uključujući i ispred Bele kuće, nakon rezultata predsedničkih izbora" stoji u saopštenju.

"Okupljanja, koja organizuju "Muvon.org" i njeni saradnici, potvrdiće kontinuirano odbijanje netrpeljivosti, ksenofobije, islamofobije i mizoginije Donalda Trampa i pokazati našu odlučnost da se borimo zajedno za Ameriku, za šta verujemo da je još uvek moguće", navodi se u saopštenju. ​

- Oni koji ih raspiruju, a mnogi od njih zaista rade za organizacije koje finansira Soroš, zaista govore tim nevinim demonstrantima, a možda i manje nevinim demonstrantima, da su u opasnosti od Trampa, iako Tramp nije uradio ništa osim propovedanja jedinstva od kada je pobedio na izborima - smatra Marko Gašić, britansko-srpski politički komentator. 

Protivljenje svetske elite novoizabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu možda se razlikuje od onog što se govori demonstrantima, rekao je Gašić.

- Ovo su izbori u kojima su oni imali sve medije, moć i novac, a ipak su ih izgubili - kaže Gašić.

- Sada se odlučuje između stava Klintonove i Soroša da je jedina dozvoljena demokratija jednopartijska demokratija, koja se slaže sa onim što oni kažu, a ukoliko se to ne desi, oni su spremni da naprave kontrarevoluciju i unište demokratiju i demokratsko glasanje -smatra Gašić.

"Demonstracijama žele da zastraže Trampa"

​Međutim, Gašić ne misli da će oni pokušati da se oslobode Trampa.

- Ali želeće da ga zastraše da bi pristao na socijalni mir u kući, sve dok svetska elita može da nastavi da vodi svoje ratove u inostranstvu. Oni žele da Tramp postane neokonzervativac, kao što su oni - dodaje on.

Gašić smatra da je neko "umešao prste", jer "Amerika nikada tradicionalno nije imala problem sa prihvatanjem izbornih rezultata“.

- Imamo Soroša iza mnogih ’obojenih‘ revolucija u drugim zemljama i finansiranje u suštini poluobojene revolucije u SAD - kaže Gašić, navodeći kao primer narandžastu revoluciju u Ukrajini. ​

- Ne znam da li se to svrstava u izdaju. On svakako deluje iz senke. Njegov jedini legitimitet je njegov novčanik. Njegova jedina briga je da stvori vrstu demokratije koju može da podupre i iz koje može da izvuče korist. To je osoba koja stoji iza ovog protesta protiv validnih, legitimnih, slobodnih izbora- kaže Gašić.

 


 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.11.2016. 20:45
Gospodo,sta se vise cudite,Dzordz Soros je operativac porodice Rotsild.
Ponedeljak 14.11.2016. 20:55
Što se tiče Soroša pitajte onoga ko nam je doveo Tonija Blera i ko je išao kod Klintona, a ne da ovde napadaju preko tabloida naord koji se buni protiv zloupotrebe policije, vojske, sudstva i svih državnih institucija. Tabloidi bliski vlasti napadaju svakog ko kritikuje vlast da je Sorošev plaćenik, a političari iz vlasti sa tim istim Sorošm sarađuju preko različitih zapadnih političara i organizacija. Nisam ni pristalica Trampa, naivan je onaj koji misli da je on mnogo bolji za Srbiju. Da imamo jak lobi kao što nemamo ne bi nas ni interesovalo ko je predsednik SAD-a jer oni politiku ne menjaju tek tako. Albanci koji su manji i siromašniji od nas znaju dobro da se za podršku SAD-a mora debelo platiti i oni plaćaju, a mi ni dijasporu ne možemo da okupimo i organizujemo da lobira za naš interes.
Sreda 16.11.2016. 21:39
Proizvođači novca, među kojima je i Soroš, su ubeđeni da je novac sve, da ako ga imaš možeš da kupiš i 100 srca kao rezervne delove, 77 jetri i 177 pluća, a bubrega svih kalibara tonu, te da su ratovi neophodni kao tržišta rezervnih ljudskih organa. Za njih je duševna hrana tuđa patnja i igre sa ljudskim životima i sudbinama. Niko ko je za mir i smanjenje tenzija na svetskoj pozornici, što znači manja ulaganja u naoružanje i ratove, njima je smrtni neprijatelj. Ipak, mislim da ovoga puta Soroš i kompanija mogu doživeti po prvi put veliki debakl, a nema vremena da se na debakle navikne kao naša fudbalska reprezentacija. Tramp je milijarder i poznati su mu svi marifetluci bogataša, a i spletke koje mogu da prave. Očekuje tako nešto i verujem da ima odgovor koji Soroš ne očekuje. Vreme onih koji su najveći perači novca bez pokrića na svetu neminovno prolazi, papiruške će zameniti monetarno zlato i elektronski novac. Kako peru pare? Preko investicionih fondova i podizanja fabrika po svetu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online