Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.11.2016.
19:39
Vestionline A

Svet - Erdogan ljut na EU: Zakasnili ste, donesite konačnu odluku!

Turski predsednik se zapitao kako je moguće da Evropska unija proglasi Radničku partiju Kurdistana terorističkom organizacijom, a onda joj otvori vrata Evropskog parlamenta. Redžep Tajip Erdogan poručio Evropskoj uniji da ne razmatra samo proces pregovora s Turskom, nego da donese konačnu odluku.

Reuters
Nemojte samo razmotriti, donesite i konačnu odluku - rekao je Redžep Tajip Erdogan

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je u sredu kako Evropska unija treba da donese konačnu odluku kad je reč o članstvu njegove zemlje u Uniji.

- Turska je u poslednjih 14 godina, posebno u području ekonomije, ostvarila istorijski uspeh. U periodu od 2003. do 2015. godine naš prosečan rast iznosio je 4,7 odsto. U poslednje tri godine uprkos svim iskušenjima rast Turske bio je mnogo viši od svetskog proseka - rekao je Erdogan u Istanbulu, prenosi Anadolija. 

On je istakao kako stvarno stanje Republike ne pokazuju ni teroristički napadi ni krize u okruženju, nego investicije i projekti.

- Turska se ove godine suočila sa 15. julom, pokušajem državnog udara i brojnim terorističkim napadima. PKK, PYD, YPG, ISIL, FETO - naspram svih njih Turska je ostvarila brojne projekte i počela s ostvarivanjem novih - kazao je Erdogan.

Osvrnuo se i na izjave iz Evropske unije o tome kako pregovore Turske o članstvu u EU treba ponovno razmotriti.

"Nemojte samo razmatrati"

- Bez ikakvog stida kažu kako treba ponovno razmotriti proces pregovora Turske s Evropskom unijom. Zakasnili ste, što pre ponovno razmotrite. Ali, nemojte samo razmotriti, donesite i konačnu odluku - rekao je Erdogan.

Turski predsednik je upitao kako je moguće da EU proglasi Radničku partiju Kurdistana terorističkom organizacijom, a zatim pripadnicima iste te organizacije otvori vrata i hodnike Evropskog parlamenta.

U vezi s pobedom Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima, rekao je kako su demokrati, nakon dva mandata, prepustili vlast republikancima.

- Nadam se da će ova odluka američkog naroda biti razlog preduzimanju dobrih koraka, kako u smislu demokratije i osnovnih prava i sloboda, tako i u smislu događanja u našoj regiji. U ime svog naroda i u osobno ime, mogu američkom narodu poželeti dobru i uspešnu budućnost - rekao je Erdogan.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online