Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 02.11.2016.
17:24
Tanjug A

"Rat u Srbiji i Bosni izazvale SAD"

"Ratove u Bosni i Srbiji inicirale su Sjedinjene Američke Države da bi njima uspostavili i učvrstili NATO kao globalni ofanzivnu silu", rekao je Dejvid Rasel storibord umetnik mnogih holivudskih hitova u ekskluzivnom intervjuu koji danas prenosi portal Kaleidoskop.

commons.wikimedia.org/Darko Dozet
Most u Novom Sadu, srušen tokom sramne NATO agresije

- Ratove u Bosni i Srbiji inicirale su Sjedinjene Američke Države da bi njima uspostavili i učvrstili NATO kao globalni ofanzivnu silu. Razni oficijalni pseudo-službeni razlozi za ove 'intervencije' bili su očito jalovo lažni, i tokom vremena na kraju i raskrinkani kao takvi - kazao je Rasel.

On je rekao da su "ipak, kroz ovu nelegalnu i nemoralnu agresiju na Balkanu, Sjedinjene Države postigle svoj glavni cilj pozicioniranja NATO tako da sad služi kao udarna vojna sila na Bliskom istoku. Trenutni cilj im je Sirija, koja je tek ozbiljno teška greška".

Budući da je njegova supruga rodom sa prostora bivše Jugoslavije, Rasel je u intervjju analizirao da li Holivud eks Jugoslaviju i Srbiju u svojim filmovima uglavnom prikazuje kao postojbinu zlikovaca.

- Kada je reč o demonizovanju Srba, kultura SAD sebe zamišlja kao jedinu progresivnu moralnu snagu u svetu. Svaki čovek ili zemlja koja se protivi i odupire tom njihovom izopačenom idealu žigosana je kao neprikosnoveni neprijatelj. Radije nego da prepuste rukovođenje svoje zemlje Sjedinjenim državama i njenim saveznicima, Srbi su odlučili da se bore i ova, po meni opravdana i moralno-ispravna, akcija označila ih je trajno kao neumorne neprijatelje države. Gledajući trenutni američki histeričan istorijski cilj da Ruse i Kineze označe kao nove "loše momke", mislim da će Srbi u skorije vreme prestati da budu glavni izbor za holivudske negativce - kazao je Rasel.

Dejvid Rasel je genijalni umetnik koji je radio storibord 1983. godine za film "Ratovi zvezda: Povratak Džedaja", a kasnije svoje umeće pokazao i na takvim hitovima kao što su "Betmen" Tima Bartona, "Terminator 2" Džejmsa Kamerona, Zemekisovom "Rodžer Rebitu", "Mulen ružu", "Narniji" i "Vulverinu", zaključno, za sada, sa novim Piratima sa Kariba" čija se premijera očekuje 2017. godine.

POVEZANE VESTI

Petak 04.11.2016. 23:30
To je vise nego ocigledno. Ratove u Ex-Yu su izazvale SAD zbog opstanka NATO-a. S obzirom da je Americka privreda potpuno pukla, jer vise nista ne proizvode u Americi nego u Kini (osim zita I oruzja), pitanje prezivljavanja SAD je opstanak NATO-a I stalno postojanje lokalnih ratova po svetu. Zato su namerno napravili ovakvu nesrecnu Bosnu kao malu SFRJ, da cim Evropljani pocnu da pricaju o svojoj vojsci, a bez amerikanaca, oni opet izazovu rat na granicama EU.
Petak 04.11.2016. 23:31
Svakom pravdoljubivom čoveku je ovo više nego očigledno (a postoje i brojni dokazi), ali je kod nas toliko ukorenjen autošovinizam i nekakav stokholmski sindrom, da je to tužno. Postala je poželjna osobina grliti onog ko te uništava, a samim tim je ovom zemljom lakše vladati, jer ima previše onih koji će u svojoj nesvesti i u nedostatku ličnog dostojanstva (a često i ličnosti uopšte) prodati sebi najbliže za teglu ajvara upravo onome ko te "obogaćuje" osiromašenim uranijumom. Nemajući svoje ja, takvi "ljudi" su savršena meta ovim dobro poznatim zlotvorima, ubicama, pljačkašima i okupatorima. Tako da, dragi moji preostali normalni ljudi, dok god je većina ovog naroda pohlepna, bezosećajna, tupava, prazna, koristoljubiva, nadobudna, bahata, nevaspitana, nema nama ljudskog života. A razni političari (i razne nevladine organizacije) su samo proizvod takvog naroda i neminovno je da će prodati i izdati ovu zemlju jer su i sami takvi. Hvala Borisu Malagurskom što je makar pokušao sve ovo na tacni da nam približi i da osvesti ovaj izgubljeni polusvet, ali čini mi se da je to bilo uzalud.
Petak 04.11.2016. 23:31
Ko je huškao aliju i uvlačio muslimane u rat, protiv svojih komšija nego ameri, mogli su da ostanu u zajednici sa srbijom i c.gorom, ali je alija sve odbio i svesno uvukao svoj narod u rat.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online