Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 29.10.2016.
22:04
Vestionline, Jutarnji.hr A

Šok i panika u štabu Hilari Klinton

Demokratska predsednička kandidatkinja Hilari Klinton ulazi ovaj vikend u napetu 10-dnevnu završnicu trke za ulazak u Belu kuću, u senci nove istrage FBI njene privatne eletronske pošte.

Reuters
Istina kad-tad izađe na videlo, samo je pitanje da li će obnevideli američki narod da se uopšte zainteresuje za to što Hilari Klinton krši zakon 

Klintonova je i dalje u vođstvu u trci za izbore 8. novembra u odnosu na republikanskog suparnika Donalda Trampa. Ima jasnu prednost u anketama, a u 34 od 50 američkih saveznih država glasanje za naslednika predsednika Baraka Obame već je počelo. I sam Obama uključiće se iduće nedelje u kampanju kako bi pomogao svojoj bivšoj državnoj sekretarki.

No, senku na njenu kampanju u petak je bacilo ponovno aktiviranje skandala koji je prati tokom cele trke: istraga o korišćenju privatne elektronske pošte dok je bila na čelu Stejt Dipartmenta.

Tramp je sa oduševljenjem dočekao vest da agenti FBI-ja istražuju novootkrivenu grupu mejlova poslatih na privatnu adresu Hilari Klinton, kako bi utvrdili otkrivaju li neke službene tajne.

Verovalo se da je istraga završila u maju, kada je FBI preporučio da se protiv Klinton ne podiže optužnica, iako je ocenio da je u korišćenju privatnog servera bila "krajnje nemarna".

Pismo direktora FBI-ja Dejmsa Komeja članovima Kongresa o ponovnom otvaranju istrage šokiralo je saradnike Hilari Klinton i potreslo svetska tržišta.

Ona tvrdi da to nije fer i traži da Komej otkrije više informacija o istrazi, ističući kako je "uverena" da će glasači, a i FBI, zaključiti da nije učinila ništa pogrešno.

- Američki narod zaslužuje da odmah dobije sve i potpune činjenice - rekla je i dodala: - Ne znamo činjenice, zato tražimo od FBI-ja da objavi sve informacije koje poseduje.

Klintonova se žestoko brani jer Tramp, i sam do grla upleten u skandal oko navodnog seksualnog uznemiravanja, tvrdi da nije podobna da bude predsednica.

Mogućnost da bi nova istraga mogla da nanese štetu Klintonovoj potresla je tržišta. Vrednost američkih deonica, dolara i cene nafte pali su zbog bojazni da bi izborni rezultat mogao biti neizvestan do samoga kraja.

Komej je u pismu otkrio da je "FBI saznao za postojanje mejlova koji su, kako se čini, relevantni za istragu" i da će preduzeti "potrebne istražne radnje."

Njen tim je ogorčen i sumnja da bi ponovno otvaranje istrage moglo da bude politički motivisano, jer je, kako je rekla Klinton, pismo poslato samo "republikanskim predstavnicima u Kongresu".

- Uverena sam da, šta god bilo posredi, oni neće promeniti zaključak iz maja - istakla je.

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.10.2016. 02:57
Kаkо је Džоrdž Buš rеkао: “Ili stе sа nаmа ili prоtiv nаs”. Vаšingtоnskа filоzоfiја је nајаgrеsivniја u istоriјi. Izаzivа rаt i nеstаbilnоst svudа. Kаdа је Hilаri bilа držаvni sеkrеtаr, zdušnо sе zаlаgаlа zа dеstаbilizаciјu prеkо Аrаpаskоg prоlеćа. Klintоnоvа sе histеričnо smејаlа kаdа је dоbilа izvеštај dа је Gаdаfi ub*iјеn. Оvi lјudi su čisti ludаci!
Nedelja 30.10.2016. 20:29
sigurno je ovde čitala i najnovijem strašnom ruskom super mega giga oružju...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online