Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 11.10.2016.
12:29
Vestionline A

"Nadmoć SAD-a nad ruskim naoružanjem može imati nesagledive posledice"

"Vašington namerava da preko protivraketnih sistema odbrane osigura nadmoć nad strateškim naoružanjem Rusije i Kine što može dovesti do nesagledivih posledica" izjavio je zamenik načelnika operativne uprave ruskog Generalštaba Viktor Poznihir.

wikipedia.org/The U.S. Army Ralph Scott/Missile Defense Agency/U.S. Department of Defense
Rusija upozorava na opasnost koja preti o američkog antiraketnog sistema

- Rusija je prinuđena da preduzme adekvatne mere kako protivraketni sistemi SAD ne bi uticali na balans strateškog naoružanja - rekao je Poznihir.

On je ocenio da su vojni stručnjaci Rusije i Kine istog mišljenja kada je reč o nameni protivraketnog sistema SAD i dodao da se trenutno radi na zajedničkom projektu kako bi se minimalizovali gubici u sferi bezbednosti obeju zemalja.

- Ove godine smo već organizovali zajedničke rusko-kineske vojne vežbe kada je reč o protivraketnoj zaštiti. Uvežbavali su se različiti manevri zajedničke operacije u slučaju raketnog napada u blizini granica Rusije. Slične vežbe biće organizovane i naredne godine - istakao je Poznihir. 

Pored toga, naglasio je on, SAD u bazi u Rumuniji i Poljskoj koriste komplekse Mk-41, koji su u stanju da ispaljuju rakete dalekog dometa tipa "tomahavk“, što nije u skladu sa Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa.

Poznihir je precizirao da taj sporazum zabranjuje razmeštanje kopnenih kompleksa koji bi mogli da ispaljuju rakete sa dometom od preko 500 kilometara, dok je domet "tomahavka“ oko 2.500 kilometara. Govoreći o razmeštanju protivraketnog kompleksa u Južnoj Koreji, on je istakao da na taj način SAD prete Kini.

- Ko može da garantuje da umesto kompleksa THAAD u Južnoj Koreji neće biti postavljen ’Egis ašor‘, nalik onima u Poljskoj i Rumuniji? U tom slučaju, meta napada bi mogla da bude i teritorija Kine - upozorio je Poznihir.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.10.2016. 13:49
Kada i ako naucis citati i razmisljati svojom glavom mnogo toga ce ti postati jasnije. U avio industriji su jos od sovjeckog vremena suprostavljene strane vodile mrtvu trku. Nekad je premoc imala jedna a nekad druga strana. Slicno je sa podmornicama . Sto se tice brodova i nosaca aviona tu su amerikanci imali premoc. U kopnenim sistemima i oklopnim vozilima premoc su ( u tehnickom smislu i kvaliteti) konstantno imali sovjeti a u razviju raketni sistema i balisticki raketa apsolutnu premoc su imali sovjeti. Slican odnos snaga su i danas izmedju amerike i Rusije. O kolicinama i brojevima izguglaj .
Četvrtak 13.10.2016. 21:02
Ne treba glumiti naivka kad je u pitanju sloboda.Naravno da je anti-raketni stit uperen protiv Rusije i Kine.Treba cvrsto odgovoriti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online