Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.10.2016.
20:48
E. V. A

Kraljica Roma oprala šest miliona evra

Protiv državljanke BiH Amele Seferović (60) iz Mostara, tužilaštvo u Torinu pokrenulo je istragu zbog sumnje da je sa još 21 osobom organizovala prosjačenje i prodaju sirovog metala u Italiji, ali i da je nelegalno stečenih šest miliona evra pokušala da ubaci u legalne tokove novca preko banaka u Hrvatskoj, pišu bosanski mediji.

pixabay.com
Uhapšena zbog organizovanja prosjačenja i prodaje sirovog materijala (Foto: Ilustracija)

Kako saznaju, istražni organi Hrvatske ovaj slučaj prate već dve godine, kada su se na pojedine račune nekih hrvatskih banaka počele deponovati velike sume novca iza kojih su stajale osobe bez imovine, prebivališta i zaposlenja u Hrvatskoj. Službenici Kancelarije za sprečavanje pranja novca u Hrvatskj posumnjali su da je reč o nelegalnom novcu, zbog čega su pokrenuli istragu.

Upravo u tom periodu Kraljica Roma, kako zovu Seferovićevu, je sa jednog od računa pokušala da podigne 200.000 evra, a pri tom nije mogla da objasni odakle joj toliki novac.

- Zbog toga nadležni sud u Hrvatskoj odredio je blokadu čitave njene imovine, ali i milionskih računa članova njene porodice. Blokada imovine istekla je letos, međutim, na adresu hrvatskih banaka stigao je zahtev iz tužilaštva u Torinu za produženje blokade, jer je protiv Seferovićeve i još 21 osobe pokrenut istražni postupak - kažu izvori iz istrage za medije.

Kako sumnjaju italijanski istražioci, osumnjičena i članovi njene porodice organizovali su prosjačenje i sakupljanje metala u Italiji, što je u ovoj zemlji zakonom okarakterisano kao krivično delo. Kako bi izbegli plaćanje poreza i novac ubacili u legalne tokove, uplaćivali su ga u bankama u Hrvatskoj. Nije poznato da je bilo ko od osumnjičenih prijavio da ima redovna primanja i da je za uplaćeni novac plaćen porez.

Seferovićeva, koja inače živi na relaciji BiH - Hrvatska - Italija, navodno je veće svote novca, pre nego što se posumnjalo u njegovo poreklo, uspela da podigne u Splitskoj banci u Trogiru.

Vile i 400 automobila

Seferovićeva i pojedini članovi njene porodice poznati su po luksuznom životu u Mostaru, ali i u Italiji. Kako sumnjaju italijanski istražioci, ona je vlasnica nekoliko skupocenih vila u Italiji i BiH, ali i oko 400 automobila visoke klase. Navodno je udata za Italijana, navode mediji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online