Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.09.2016.
19:15
Vestionline, Balkans.aljazeera.net A

Hilari bolesna nastavlja kampanju, Tramp to koristi

Predsednička kandidatkinja Demokratske stranke Hillari Klinton krila je od javnosti kako boluje od upale pluća, što je dva meseca pre izbora otvorilo niz pitanja o njenom zdravlju i sposobnosti da preuzme predsedničku dužnost ako pobedi.

Reuters
Upala pluća ili možda nešto drugo je uzrok teturanja Hilari Klinton 

Klintonova je saopštila kako nije odmah objavila da boluje od upale pluća, jer je smatrala da to nije velika stvar. U televizijskom intervjuu, priznala je kako je ignorisala savete doktora da napravi pauzu u kampanji dok se ne oporavi.

Prizori koje je njen tim želeo da sakrije od novinara pokazuju njeno loše zdravlje. Na snimku koji je napravio prolaznik i koji je u nedelju objavljen u društvenim medijima, vidi se kako kandidatkinja Demokratske stranke jedva stoji na nogama, a zatim se tetura do vozila.

U ponedeljak je u američkim medijima glavna vest bila Hilarina upala pluća, dok su novinari saznali da je njen tim dva dana krio dijagnozu, zbog čega su se mnogi zapitali šta još nisu otkrili javnosti.

Spekulacije o njenom zdravlju pojavile su se prošle sedmice, nakon što je nekontrolisano kašljala tokom jednog od obraćanja pristalicama. Za sve je okrivila alergiju:

- Svaki put kad pomislim na Trampa, pojavi se alergija - rekla je Klintonova.

Lapsusi za protivnapad

Nekoliko dana kasnije Klintonova je prikupila je još negativnog publiciteta. Morala je da se brani od tvrdnji kada je polovinu pristalica svog protivnika nazvala "vrednim žaljenja". Njen "lapsus“ vešto je iskoristio protivkandidat na predsedničkim izborima Donald Tramp.

- Dok živi zaštićenim životom iza kapija, zidova i čuvara, Hillari Klinton ismejava i omalovažava Amerikance koji vredno rade - rekao je Tramp.

Takođe, na državnoj televiziji Tramp je nagovestio da Klintonova ne otkriva sve informacije o svom zdravlju.

Hilari Klinton uskoro puni 69., a Donald Tramp ima 70 godina. Oboje su pod pritiskom jer moraju da objave detalje o svom zdravstvenom stanju.

Tramp tvrdi javno kako nema zdravstvenih problema.

- Prošle sedmice sam išao na sistematski i objavit ću rezultate - dodao je.

I tim Klintonove obećava isto, a njen portparol Brajan Falon  je obećao da će svi medicinski nalazi biti uskoro poznati javnosti.

- Nameravamo u narednih nekoliko dana da objavimo dodatne medicinske informacije o Hillari Klinton - dodao je Falon.

Javnost mora da bude obaveštena

Ipak, Tramp već sedmicama ističe da njegova protivnica nema snagu i izdržljivost za funkciju. Kritičari tvrde da se nikad nije u potpunosti oporavila od pada i potresa mozga 2012, zbog kojih je mesecima nosila posebne naočare. Međutim, njen tim te tvrdnje negira.

Politički analitičar Džon Hudak kaže da javnost mora da bude obaveštena o fizičkom stanju predsedničkih kandidata

- Bez obzira na to ko su kandidati, koliko godina imaju, kakva im je istorija bolesti, više transparentnosti kad je reč o njihovom zdravlju je pozitivno i nešto na što glasači imaju pravo - dodaje on.

- Ipak, oboje su tajnovitiji kad je reč o zdravlju od ranijih kandidata. A to je nešto što američki glasači možda neće prihvatiti, s obzirom na to da ni na jednim izborima do sada kandidati vodećih stranaka nisu bili stari kao Hillari Klinton i Donald Tramp“, izveštava novinarka Al Džazire. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online