Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 10.09.2016.
18:06
Vestionline A

I Amerima jasno: Putin je jači lider od Obame

Posle izjave Donalda Trampa da je ruski predsednik Vladimir Putin "jači lider" od američkog predsednika Baraka Obame, mnogi republikanci su brzo to osudili ili se distancirali od tih izjava. Međutim, u međuvremenu je postalo jasno da se značajan broj republikanaca slaže sa Trampom, piše "Vašington post".

Reuters
Sve češće stižu pohvale sa Zapada: Vladimir Putin

- Svakako, u tom sistemu, on je bio lider, mnogo veći nego što je naš predsednik bio lider - rekao je kandidat Republikanske partije za predsednika SAD o Putinu na forumu koji je TV mreža NBC organizovala u sredu uveče.

Sledećeg dana Tramp je dao intervju za TV kanal "RT Amerika", za koji "Vašigton post" podseća da je deo mreže koju finansira ruska vlada, u kojem je kritikovao spoljnu politiku SAD i američke medije. Kako navodi vašingtonski list, već juče je postalo jasno da se značajan broj republikanaca slaže s njim.

Guverner Indijane Majk Pens, Trampov kandidat za potpredsednika SAD koji je kao kongresmen bio oštri kritičar šefa Kremlja, kazao je da "da nema dileme" da je Putin jači lider od Obame. Kongresmenka Marša Blekburn izjavila je da Tramp "možda igra veoma pametno" tako što hrani Putinov ego.

Konzervativni radio voditelj Hju Hjuit, moderator debata tokom republikanskih unutarstranačkih izbora, na Tviteru je Putina nazvao "zlim čovekom" koji je, bez obzira na to "služio nacionalnim interesima svoje zemlje bolje" nego što je Obama služio američkim.

"Vašington post" podseća da je, prema anketama, Putin popularniji među republikanskim glasačima. Istraživanje "Kvinipijeka" iz 2014. je pokazalo da 57 odsto njih smatra da Putin ima "snažne liderske kvalitete", dok za Obamu to isto navelo 49 odsto ispitanika.

Odnos u procentima između republikanaca koji na Putina gledaju negativno i onih koji to čine pozitivno prema tadašnjoj "Ekonomist-Jugov" anketi, bio je 66 odsto, a ove godine je smanjen za 27 odsto.

Dnevnik iz prestonice SAD tvrdi da određeni broj sadasnjih i bivših Trampovih savetnika ima poslovne veze sa Moskvom i njenim saveznicima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.09.2016. 21:36
Amerikanci su jos vise podlozni lazima i prevarama politicara i medija nego Srbi. Bukvalno ih mese kao testo. Sto god im se servira-Gutaju. Od najpostenijeg naprave okorelog kriminalca,a od hiljadu puta proverene bitange-Na-cistijeg. Sveca. Neki dan je na Fox-News kanalu cuveni voditelj izvalio "Putin je zlikovac i ubica". I amerikanci veruju! Njihove ubice proglasavaju herojima,i oni opet veruju! Za njihove korumpirane politicare svak je kriminalac,ko ne pravda njihove kriminalce. Neki dan su "sluzbe" ubile momka,za koga su samo posumnjali da odaje tajne Wikiliksu! I nikom nista. Odmah je zaboravljeno. Svaki lider u Svetu(njih je malo),koji Amerima pokaze zube,i neda im da vrsljaju po njegovoj Zemji je-Zlocinac. I neda im da je kradu i unistavaju kroz MMF,Svetsku Banku,lopovske agencije... Ko ne dozvoljava da mu"uteruju demokratiju i ljudska prava"-Zlocinac je. Srbi su-Sve to dopustili! I vojsku i policiju su nam agentima zarazili! E,Putin je tu-Car! Ali,za nijh-Dictator i ubica!
Ponedeljak 12.09.2016. 21:36
DA! Putin je jači lider, jer je i Rusija kao država jača od Amerike! Bogatija,.prostranija, i sa višim ličnim i društvenim standardom, te višim BDP-om od američkog!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online