Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 04.09.2016.
09:43
Vestionline A

Susret moćnih: Od ove saradnje zaziru i Ameri

Nedavno su mediji objavili da Rusija i Kina grade novi svetski poredak. Takođe, smatra se da će ovaj susret G20 doneti slavu Evroazijskim zemljama, dok će Evropa i zapadni svet biti u drugom planu. A sve oči uprte su u domaćina, predsednika Kine Si Đinpinga, ali i njegovog ruskog kolegu Vladimira Putina. Upravo su dvojica lidera sastala na marginama Samita, a evo šta su njihovi zaključci.

Reuters
Vladimir Putin i Si Đinping u Kini

Kineski predsednik Si Đinping izjavio je da Rusija i Kina treba da ojačaju međusobnu političku podršku kako bi uspešnije branile nacionalni suverenitet.

- Nadamo se da će naše zemlje uspeti da ostvare dublju saradnju kako bismo ojačali političku podršku i uspešnije branili nacionalni suverenitet - rekao je on, prenosi Sputnjik.

Đinping je takođe ukazao da je potrebno efikasnije realizovati projekat "Put svile" i dati veću podršku Evroazijskoj uniji.

Istovremeno, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da Rusiji i Kini predstoji mnogo toga da učine kako bi optimizovali trgovinsku razmenu, iako se obe zemlje trenutno nalaze na dobrom putu da to i postignu.

- U porastu je izvoz automobila iz Rusije u Kinu, a mi smo zahvalni kineskom rukovodstvu što tome posvećuju puno pažnje jer to utiče na uzajamnu trgovinsku razmenu - rekao je Putin.



 

POVEZANE VESTI

Nedelja 04.09.2016. 10:04
Zapad danas bogato živi od tuđih para najviše zahvaljujući monopolima u bankarskom sektoru i drugim sektorima u nkojima su silom (ognjem i mačem) uspostavili monopole. To je nezamislivo veliki novac. Monopolski sektor USA i Britanije samo preko londonske berze ima prihod od preko 20 hiljada milijardi dolara. Ovakvi i slični monopoli koje USA i Britanci pokušavaju da zadrže po svaku cijenu. Ove monopole brane bombama silom NATO pakta omogućavaju time da oni svog radnika mogu da plaćaju 25 evra na sat a mi našeg 2,5 evra na sat a i to je mnogo. Osim finansijsko-bankarskih monopola, tu su još energetski, trgovački, vojno-industrijski, tehnološko-industrijski i ostali monopoli koje cijelom svijetu silom bombi nameću i silom bombi održavaju. U toku je prestrukturiranje finansijskog sistema. Rusija i Kina prelaze na potpuno odvojen bankarski sistem od zapada i ima većina država koje samo čekaju da im se pridruže. Kina bi trebalo krajem meseca da testira taj softver, što će biti veliki tektonski udar za zapadni finansijski sistem. Zapad živi od tih para, jer kontroliše finansijski sistem i tehnologiju finansijskog sistema. Samo na londonskoj berzi je dnevna trgovina novcem oko 2.200 milijardi dolara dnevno, od kojih oni dobiju oko 2,5%. Ovu trgovinu novcem predstavlja 85% trgovine novcem je iz Kine, Rusije, Indije, Irana i drugih a samo 15% je "zapadnog" novca. Zapad tako uzimajući proviziju a ne radeći ništa od toga bogato živi. S novim platnim sistemom sve to se gubi, a to su izgubljene milijarde na dnevnom nivou. Zato oni svim sredstvima koja su im na raspolaganju brane održavanje tog sistema što duže. Na šta je „zapad“ sve spreman da bi održao te pljačkaške monopole, vidjeli smo smo u u Vijetnamu, Africi, Južnoj Americi, Afganistani, Iraku, Jugoslaviji, Libiji, Siriji, Iranu, Ukrajini itd...itd. Oni su uspostavili sistem koji silom bombi održavaju na kojem bi im pozavidio i Hitler. Svi rade a njima plaćaju „reket za zaštitu“ i održavaju im monopole od kojih ovi „IZUZETNI“ (viša rasa po Hitleru) bogato žive i gazduju nama i gotovo cijelim čovječanstvom. To nije moglo vječno da traje. Njihov sistem pljačke cijelog svijeta koji je trajao nešto malo više od 600 godina se urušava i neće ga više biti. Ovo što se dešava je tek početak a otpor kolonijalnom sistemu „zapada“ se pojačava na dnevnom nivou. Daj Bože svemogu8ći da se taj raspad ne bude morao završiti nuklearnim ratom.
Nedelja 04.09.2016. 11:31
Izvesni vlasnik prodavnice u Americi nije obožavao Kineze i na svaki način je gledao da ih omalovaži i maltretira. Jednog dana dolazi neki Kinez i pita: - "Imate 'Whiskas'? Trebam za moja mačka." - "A gde imaš tu mačku?" - "Ja mačka ostaviti kući, ne uzimati sa sobom u prodavnica." - "Ako je doneseš, prodaću ti 'Whiskas'." Kinez bez oduševljenja, ali i bez izbora otišao po mačku, a kada se vratio sa njom u trgovinu dobio je 'Whiskas'. Dva dana kasnije isti Kinez dolazi opet u istu prodavnicu: - "Hoću kupiti 'Pedigre Pal' za moj pas." - "A gde imaš toga psa? Bez njega ti ništa neću prodati!" - "Ali ja ne ići u prodavnica sa pas!" - "Bez psa se ne vraćaj!" Kinez se vratio sa psom i dobio je 'Pedigre Pal'." Sljedećeg dana dolazi Kinez sa papirnom torbom u ruci:" - "Gospodin staviti ruka u torbu. - Zašto ? - Gospodine stavite ruku u torbu( prodavac stavi ruku u torbu).Gospodine dali je mekano? - Jeste. - Dali je toplo. - Jeste. - Ja hteti kupiti toalet papir.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online