Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 23.08.2016.
08:25
Tanjug, Vestionline A

"Amerikanci, pogledajte se u ogledalo"

Antiteroristička koalicija na čelu sa SAD treba da se "pogleda u ogledalo", a ne da u SB UN širi "provokacione insinuacije" o ruskoj operaciji u Siriji.

Reuters
Bilo bi manje tragedije: Vitalij Čurkin

To je izjavio stalni predstavnik Rusije pri UN Vitalij Čurkin.

- Nažalost, jedan broj članova Saveta nekad vodi diskusiju nekorektno, ili da kažem direktno beskrupulozno. Uvlačiti u Savet bezbednosti bilo kakve provokacione insinuacije o radu ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga, dok se o svojim akcijama za koje nema opravdanja ćuti - izjavio je Čurkin na sednici Saveta bezbednosti. 

Čurkin je, govoreći o bombardovanju koalicije stambenih blokova u sirijskom gradu Manbadžu, naveo da je rezultat toga na desetine poginulih i na stotine ranjenih, uključujući žene i decu. 

- Pomoć civilnom stanovništvu nije pružana. Jedinstveni slučaj izlaska stanovnika iz Manbidža 19. jula bio je praćen incidentom sa vazdušnim napadom na kolonu izbeglica, kada je ranjeno oko 200 ljudi - kazao je Čurkin, preneo je Sputnjik. 

On je podsetio na bombardovanje naselja Gandur od 28. jula, kada je ranjeno 28 ljudi, uključujući sedmoro dece. 

- Od tada već drugi put razgovaramo o humanitarnoj situaciji u Siriji, ali ni reči nismo čuli od učesnika koalicije. Želeo bih da pozovem naše zapadne kolege: smanjite svoju retoriku, češće se pogledajte u ogledalo, izađite na kraj sa svojim akcijama i vaših potčinjenih. Tada će se i tragedije u svetu biti manje - poručio je Čurkin. 

Koordinator UN za humanitarna pitanja Stiven O'Brajen kritikovao je na sednici svetske sile zbog nemogućnosti da se saglase oko primirja, koje bi omogućilo isporuku pomoći stanovnicima sirijskog grada Alepa, upozoravši da je na pomolu humanitarna katastrofa bez presedana. 

- Neću se pretvarati. Besan sam, veoma sam besan - rekao je O'Brajen članicama Saveta bezbednosti UN koje održavaju već treći sastanak povodom Alepa za mesec dana, prenosi AFP. 

On je rekao da postoje planovi o hitnom slanju 70 kamiona humanitarne pomoći u Alepo, ako se postigne primirje. 

Zvaničnik UN je pozdravio izjavu Rusije da podržava 48-časovni prekid vatre, ali je dodao da sve strane moraju da se obavežu.

POVEZANE VESTI

Utorak 23.08.2016. 09:19
Стварно бре Руси дај пустите тај Алепо на миру бар на кратко да Амери могу безбедно да довуку мало хуманитарне муниције за ИСИС .
Četvrtak 25.08.2016. 22:03
Ne moramo voleti Ruse, možemo ih čak i mrzeti ali, niko ne može da ignoriše onome što svakodnevno prisustvuje i vidi odnosno, da SAD, uz veoma, veoma aktivnu pomoć Velike Britanije i većine država EU, koje se nalaze pod "šapom" SAD, sprovodeći svoje "humanitarne kampanje" i "pomažući" pojedinim državama da se "oslobode" svojih "tiranskih režima", ljudima u tim državama nanose neverovatne patnje, prisiljavajući ih da beže sa svojih vekovnih habitata, kako bi sačuvali gole živote. U veličinu destrukcije, u veličinu patnji kroz koje prolaze ti narodi, o broju stradalih, koje više niko ne broji, ne treba sumnjati. To su katastrofe neverovatnih razmera. Od, nekada, relativno uredjenih i prosperitetnih država, ostao je samo prah i pepeo, zahvaljujući SAD i njihovoh satanističkoj koaliciji, koji pokušavaju da oblikuju svet prema svojim aršinima i, što je još odvratnije, prema svojim interesima.
Četvrtak 25.08.2016. 22:04
Kako ih rade za Alepo kao I Srbe u HR I BiH. Cim Ruska koalicija krene da osvaja I da preti slomom protivnika odmah sve svetske sile krenu da kmece o primirijima, humanitarnim akcijama, katastrofi na terenu. Samo dok se ne naoruzaju, opreme, srede redeve onda krece kontra napad a retorika se vraca u normal o borcima za slobodu, ruskoj prekomernoj upotrebi vatre. Samo njih ne mogu da bombarduju kako sto su mogli Srbe u BiH ili da prave onu zabranjenog leta kao u SFRJ a imam osecaj da im je bas krivo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online