Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 16.08.2016.
12:01
Vestionline A

"Ruski car Putin koristi slabost SAD i obnavlja imperiju"

Dok su Sjedinjene Američke Države zauzete izborom novog predsednika, a Evropa ne zna šta će sa sobom posle Bregzita, Vladimir Putin je na putu da obnovi "imperiju koja je izgubila hladni rat", piše francuski "Puan" (Le Point).

Youtube/playcast
Lukav strateg i tvrd orah za Zapad

"Dok su sve oči uprte u Olimpijske igre, ruski car koncentriše vojsku na granici sa Ukrajinom, miri se sa 'otomanskim sultanom' da bi oslabio NATO i bombarduje sirijske ustanike koje podržavaju Amerikanci", piše francuski list.

"Ukrajina, Erdogan, Alepo - predsednik Rusije kao odličan pokeraš koristi slabosti SAD uoči smene predsednika i postepeno ostvaruje svoje interese. Putin je isto tako iskoristio OI u Pekingu 2008, kako bi isprovocirao oružani konflikt u Gruziji, koji je doveo do kvazianeksije Južne Osetije", hrabro tvrdi autor teksta i dodaje:

"Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. takođe su poslužile kao paravan da se skrene pažnja sa aneksije Krima. Hoće li onda i OI u Riju biti povod za novo zaoštravanje situacije u Centralnoj Evropi, hoće li Rusija okupirati deo Ukrajine kako bi konačno kopnom povezala Krim i Rusiju", brine se ovaj list.

"Kremlj očigledno koristi nesporazume u Evropi, o kojima najbolje svedoči referendum u Britaniji, kao i kraj predsedničkog mandata Obame. Jer kako još objasniti tu smirenost sa kojom su SAD propratile posetu Erdogana Sankt Peterburgu, odnosno približavanje pozicija otomanskog sultana i ruskog cara?", pitaju se Francuzi.

"Savezom sa Ankarom Putin je želeo da  pokaže Vašingtonu da može da oslabi čitavo istočno krilo NATO, jer glavna njegova karika je upravo Turska. Približavanje Rusije i Turske nije jedino sa čime američka diplomatija ne može da se pomiri. U borbama za Alepo Vašington nije smeo da otvoreno brani umerene ustanike. SAD su na taj način indirektno pojačale pozicije Bašara al Asada. A mi nismo imali pojma da Barak Obama želi da upravo to postigne", zaključuje ironično "Puan"

POVEZANE VESTI

Utorak 16.08.2016. 12:33
Ruski car Putin obnavlja imperiju ! Kako to lepo i realno zvuci ... Dace BOG !!!
Utorak 16.08.2016. 12:45
Rodna Srbijo, sestro Rusije velike Kakav teški krst nosiš ti na sebi! Pod udarom horde nemilosne i divlje Ti si iskrvarila u mučnoj borbi… Rođena Srbijo, mi sa tobom stradamo Ljubljena sestro, mi verujemo, kao i ti, I molimo se sa tobom, i tvrdo verujemo, Da Bog će nam pomoći, da ponesemo svoje krstove… Hrabri se, trpi! Bog je u pravdi, a ne u sili, I pravdu svetu opet će pokazati božanstvo: Hristos beše na krstu, postradao i bio u grobu, Ali tamo je i pokazao On Pravde trijumf!
Utorak 16.08.2016. 12:48
Обама је позвао Путина који је оставио црвени телефон на режиму аутоматског одговора: „Здраво, ви зовете председника Русије, Путина. Нажалост нисам у могућности да вам одговорим сада. - Ако желите да се предате, притисните тастер 1. - Ако желите да ми претите са новим санкцијама, притисните тастер 2. - Уколико желите да разговарамо о ситуацији у Украјини, притисните тастер 3. Сви тастери осим тастера 1, активирају интерконтиненталне ракете Топол-М, Срећно! “
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online