Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 17.07.2016.
21:11
Vestionline A

Misterija: Zašto pučisti nisu oborili Erdoganov avion, bio im na nišanu?

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je, kako javljaju svetske agencije, za dlaku izbegao smrt u noći puča u toj zemlji. Ipak, ostaje velika misterija zašto pučisti nisu oborili avio kojim se Erdogan vraćao za Istanbul sa odmora u Marmarisu, iako su ga imali na nišanu - rekao je neimenovani vojni zvaničnik agenciji Rojters.

Tanjug/AP
Nešto tu nije u redu: Pučisti imali Erdogana na nišanu ali nisu pucali

Erdogan se, dakle, vraćao u Istanbul sa odmora nakon što je frakcija iz vojske pokrenula vojni udar, kada su dva borbena aviona F-16 proletela u blizini njegovog aviona. Nanišanili su Erdoganov avion i još dve letelice koje su bile u njegovoj pratnji. Zašto nisu pucali, i dalje je nepoznanica - navodi isti izvor.

Drugi višerangirani turski zvaničnik potvrdio je Rojtersu da je Erdoganov avion naišao na borbene letelice kojim su upravljali piloti povezani sa vojnim udarom, ali je ipak bezbedno stigao u Istanbul.

Treći višerangirani zvaničnik, takođe je izjavio da je predsednikov avion imao probleme u vazduhu, ali nije objavio druge detalje.

Erdogan je ranije izjavio da su od početka udara zaverenici pokušavali da ga napadnu u Marmarisu i da su gađali lokacije na kojima je boravio. Prema rečima zvaničnika, Erdogan je izbegao smrt za nekoliko minuta.

Turska medijska kuća "Si-En-En Turk" navodi da je oko 25 vojnika pomoću konopaca iskočilo iz helikoptera na krov hotela u Marmarisu i da su odmah otvorili vatru, nastojeći da uhvate Erdogana, ali je on otišao samo nekoliko minuta ranije. 

Od početka vojnog udara u Turskoj više od 290 ljudi je poginulo u nasilju, od čega su 104 zaverenici, a ostali su uglavnom civili i pripadnici policije.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.07.2016. 23:51
Erdogan je psihički bolestan političar, jer misli da u 21. veku važe pravila iz vremena osmanlijskog carstva, a da on ima ulogu i ovlašćenja Sultana. Ni jedan normalan Turčin ne razmišlja o "povratku" Turske na Balkan, zelenoj transverzali, ili da je Istanbul glavni grad BiH, Kosova, Sandžaka,...
Utorak 19.07.2016. 23:54
Bujna masta moze svasta! Erdogan iscenirao puc protiv sebe da zabavi narodne mase i da prebroji koliko je naroda protiv njega ... ma jest' ako ne vjerujete pitajte Obamu. Podseti me na stih : Samoubica se ub-io s' ledja. Bice da se Erdogan otrgao vlasti NeoCon jer je shvatio da im se kraj blizi i da se dogovorio sa Putinom da ist-rebi ISIS. Putin mu je verovatno obecao da ce Kurdi biti poslusni i da ce ga pomagati da bude gospodar bliskog istoka bez Iraka. Vjerijem da su Saudijci i Izraelci bili isto ljuti jer im je propao plan o novoj karti bliskog istoka. Tako su bili blizu ...
Utorak 19.07.2016. 23:54
Znaće se sledećeg leta, ko je i zašto je organizovao lažni vojni puč ?! Kao što su raspad Juge 1991-95. organizovali svetske službe i političari iz onih republika i pokrajina koje su imali najviše koristi, a to sigurno nisu Srbi i Srbija. Žao mi je nedužnog turskog naroda, kome očigledno sledi sukovi i otcepljenje Kurda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online