Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 17.07.2016.
11:17
Vestionline A

"Najgore od Erdogana tek dolazi"

Osvetoljubiv, naprasit, autoritaran, tvrdoglav - Erdogan je bio sve ovo i pre nego što su generali pokušali da ga oteraju u zaborav, piše britanski "Dejli telegraf".

Reuters
A sad osveta...

Kako navodi ovaj list, sada kada je preživeo njihove spletke, njegovi najgori instinkti biće udvostručeni i pojačani.

U tekstu koji je potpisao šef dopisnika britanskog lista Dejvid Bler, pod naslovom "Mislili ste da je Erdogan do sada bio loš? Najgore od lidera Turske tek dolazi", navodi se da "ako je Erdogan bio saveznik koji je izluđivao Evropu i Ameriku u prošlosti, lider koji je upravo odoleo vojnom puču biće u stanju da učini skoro bilo šta". 

"U nekom smislu, Erdogan je oslobođen optužbe. Pre nego što su nemiri započeli u petak uveče, kritika koja ga je najviše ljutila bila je optužba da je paranoičan. Zapadnjaci su ismevali Erdoganove tvrdnje da su se mračne sile okupljale da bi ga zbacile sa vlasti i da je postojala zavera unutar turske države koja je želela njegov pad", navodi Bler. 

On kaže da su onda usledila 24 sata "koja su bila jedna od nadrealnijih u modernoj istoriji Turske". 

"Vojne jedinice stvarno su se razletele širom Istanbula i Ankare, zauzimajući ključne pozicije pod okriljem noći. Helikopteri su stvarno gađali mete u prestonici, a sjajni tragovi šarali su noćno nebo. U isto vreme, tenkovi su blokirali mostove nad Bosforom, a komandanta vojske su na kratko držali kao taoca njegovi oficiri", piše Bler. 

On smatra da "sada kada je izbegao pravi puč, Erdogan će udvostručiti svoje napore da utiša bilo kakvu kritiku". "Dok Turska razmatra posledice nadrealna 24 sata, ostaje gorka istina: niko nije ljući od Erdogana koji je nekako uspeo da preživi", zaključuje Bler.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.07.2016. 23:20
Erdogan je odličan i kreativni učenik Bila Levinskog, Šarpinga, Vokera i Alije, te je izveo državni udar na najoriginalniji način, kao kontru na ama-tersku pučističku predstavu. Pod plaštom "kontre" uradiće sve ono što u normalnim uslovima nije mogao i uvešće Tursku u jednu novu i mnogo neizvesniju eru. Nevjerovatno je koliko je svjet nasjeo ovoj pozorišnoj predstavi sa brojnim žrtvama i koliko ne shvata da je na djelu državni udar tek sada, ali pod komandom Erdogana. U svakom slučaju mislim da će Turska u narednom periodu imati pune ruke posla unutar države a da će onda na svjetskoj sceni biti mnogo ozbiljniji igrač, dok će Erdogan doživjeti učvršćivanje svoje vlasti do neslućenih visina, poput Sulejmana Veličanstvenog. Da li je Turska spremna za tako nešto i da li je narod toliko "obrađen" da će lako progutati novu ulogu i novi izgled i organizaciju Turske? Da li je u pitanju jačanje Islama ili sekularnosti, ili je na djelu jedan prikriveni način reorganizacije vojske za neke druge namjene?
Utorak 19.07.2016. 23:21
Djavo pokazao svoje lice. Sada je apsolutno jasno ko je dao podrsku za puc. Sta on to sada treba da radi? Pa naravno da treba da ocisti svoje redove od onih koji su protiv njega. Sledece je podsticanje Kurda na nerede. Zapadu se nije svidilo okretanje Turske,na istok gdje sunce izlazi. Ali boze moj, ne svidja se ni meni mnogo stvari, pa zivim sa tim. Tako ce morati i zapadni drugari.
Utorak 19.07.2016. 23:21
Kaže novinar da se pribojavaju da će Erdogan optužiti zapad da stoji iza puča. Čega ima da se boje i plaše ako im je savest čista. Jedino moraće pronaći neku drugu zemlju da je guraju u sukob sa Rusima umesto Turske.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online